CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, heeft onlangs bekend gemaakt dat hij en zijn bedrijf wederom een nieuwe lading bitcoin (BTC) gaan inslaan. Dit zal gefinancierd worden door een lening van $205 miljoen. Wat dit verhaal bijzonder maakt is het feit dat als onderpand voor de lening, jawel, meer bitcoin wordt gebruikt.

MacroStrategy, a subsidiary of @MicroStrategy, has closed a $205 million bitcoin-collateralized loan with Silvergate Bank to purchase #bitcoin. $MSTR $SIhttps://t.co/QYw2ZgeE3U

— Michael Saylor (@saylor) March 29, 2022

MicroStrategy en bitcoin

In een officiële verklaring van maandagochtend onthulde MicroStrategy dat een dochteronderneming, MacroStrategy, woensdag een overeenkomst heeft gesloten met de op crypto gerichte kredietverstrekker Silvergate Bank om een lening van $204,7 miljoen aan te gaan. Deze lening zal volledig gebruikt worden om het reeds reusachtige bitcoin portfolio van MicroStrategy verder aan te vullen.

Als onderpand voor de lening wordt zo’n $820 miljoen van de bitcoins in het bezit van MicroStrategy genomen, wat ongeveer 12% is van het totale bezit van het bedrijf. De lening werd over een periode van zo’n 3 jaar aangegaan. 

Saylor leveraging his Bitcoin as pristine collateral to buy more Bitcoin

— Will Clemente (@WClementeIII) March 29, 2022

In een verklaring zei Saylor dat de lening MicroStrategy de kans geeft om “zijn positie te versterken” als het publiekelijk verhandelbaar bedrijf met de allergrootste investering in bitcoin. Het gebruik als bitcoin als onderpand voor een lening is daarnaast, zelfs voor MicroStrategy, een primeur. Volgens Saylor stelt deze mogelijkheid het bestaat in staat om hun ‘bitcoin strategie’ verder uit te voeren.

Buy the BTC dip

MicroStrategy is vandaag de dag een van de grootste holders van bitcoin ter wereld. Het bedrijf bezit 125.051 bitcoins. Deze bitcoins zijn gekocht voor in totaal $3,8 miljard, of een gemiddelde prijs van $30.200 per bitcoin. Dat betekent dat MicroStrategy op dit moment behoorlijk ver in de plus staat na de mooie stijging van de bitcoin koers.

We kunnen er haast de klok op gelijk zetten dat MicroStrategy om de zoveel tijd MicroStrategy een nieuwe lading bitcoins inslaat. Dit keer zal hoogstwaarschijnlijk dan ook niet de laatste keer zijn. Michael Saylor gaf een tijdje terug nog aan dat hij ook absoluut niet van plan is om afstand te doen van zijn bitcoin fortuin in de nabije toekomst.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.