MicroStrategy is een van de grootste bezitters van bitcoins (BTC). In totaal heeft het bedrijf, onder leiding van CEO Michael Saylor, vele miljarden dollars aan bitcoins op de balans. Saylor heeft in het verleden herhaaldelijk gesteld dat zij niet van plan zijn om in de nabije toekomst hun bitcoins te verkopen. Onlangs kwam een Twitter gebruiker echter op het spoor dat MicroStrategy wellicht in het geheim toch bitcoins aan het verkopen was. Volgens Saylor zelf en anderen is dit echter complete onzin.

MicroStrategy verkoopt geen enkele bitcoin

Het gerucht dat MicroStrategy bitcoins zou verkopen is volgens Michael Saylor makkelijk te verwerpen. Aangezien het bedrijf op de beurs wordt verhandeld, is MicroStrategy verplicht om veranderingen in hun bitcoin bezittingen te melden aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Al deze documenten zouden daarnaast gewoon in te zien zijn door iedereen.

Not sure who needs to know this, but when $MSTR makes any material change to its corporate strategy (to acquire & #hodl bitcoin) or to its #bitcoin holdings, we disclose this to our shareholders via @SECGov filings, available to all.

— Michael Saylor (@saylor) April 22, 2022

Volgens de geruchten die deze week opdoken zou MicroStrategy onlangs nog 1.500 bitcoins hebben verkocht. Deze bitcoins zouden in ieder geval zijn verplaatst van het main address van MicroStrategy naar een ander, onbekend adres. 

I just realized that MicroStrategy has been selling bitcoin without telling no one. Michael Saylor said he would never do so, but yesterday he sold more than 1500 bitcoins. More info below

1/3 pic.twitter.com/AtJ8TNqg1O

— Ozz, CEO of Altseason (@Coinsandtoken) April 21, 2022

Al snel werd echter duidelijk dat de informatie die werd gedeeld in dit gerucht niet bepaald overeen kwam met de realiteit. Het zogenaamde main address van MicroStrategy was namelijk een adres van een crypto exchange, en niet van MicroStrategy.

Nu heeft ondertussen Michael Saylor zelf ook gereageerd op de beschuldigingen in een poging om voor eens en altijd de geruchten de das om te doen. Het lijkt er inmiddels ook wel op dat we definitief dit hoofdstuk kunnen sluiten. Niets wijst er op dit moment op dat MicroStrategy in het recente verleden hun bitcoins heeft verkocht.

Buy the BTC dip

Het is een stuk waarschijnlijk dat de bitcoin bezittingen van MicroStrategy in de nabije toekomst alleen maar verder worden uitgebreid. Vrijwel elke keer als de koers van bitcoin een duik naar beneden maakt is MicroStrategy er als de kippen bij om de dip op te kopen.

Op dit moment bezit MicroStrategy een astronomische 125.051 bitcoin met een marktwaarde van meer dan $4,8 miljard. Hiermee is MicroStrategy een van de grootste bezitters van bitcoin ter wereld. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.