Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, zag een flinke stijging in de inkomsten van het afgelopen kwartaal. Een uiteindelijke winst van $5,7 miljard overtrof de verwachtingen van analisten en zorgde voor een flinke koersstijging van het aandeel. Desondanks leed de metaverse divisie van het bedrijf, Reality Labs, een verlies van bijna $4 miljard dollar.

Metaverse tak zal tot meer verliezen leiden

Hoewel het verlies van $4 miljard volgt op een totaal verlies van bijna $14 miljard in 2022, legde Mark Zuckerberg in het winstrapport uit dat Reality Labs waarschijnlijk meer verliezen zal lijden in de rest van het komende jaar.

Eerder dit jaar kon je al in het crypto nieuws lezen dat Zuckerberg standvastig is en ondanks de forse verliezen van Reality Labs niet van plan is om andere koers in te zetten wat betreft de metaverse-plannen. Ook met alle kritiek die het bedrijf te verwerken heeft, laat Zuckerberg zich niet zomaar uit het veld slaan en blijft hij uiterst optimistisch over de toekomst van de metaverse. De metaverse is voor hem echt een investering voor de lange termijn.

AI ontwikkelingen binnen Meta

De verliezen die de metaverse-tak van Meta leed, werden echter teniet gedaan door de ontwikkelingen van het bedrijf in het artificial intelligence (AI) segment. Zuckerberg zei het volgende over de AI-ontwikkelingen van Meta:

‘’Ons AI-werk leidt tot goede resultaten in onze apps en ons bedrijf. We worden ook efficiënter, zodat we sneller betere producten kunnen bouwen en onszelf in een sterkere positie kunnen brengen om onze langetermijnvisie waar te maken.’’

Terwijl Zuckerberg AI onlangs bestempelde als de ‘’grootste investering’’ van het bedrijf, zei hij dat de metaversie ambities nog altijd een topprioriteit blijven:

‘’Er is een verhaal ontstaan dat we op de een of andere manier afstappen van de focus op de metaverse visie, dus ik wil gewoon van tevoren zeggen dat dat niet juist is. We hebben ons al jaren op zowel AI als de metaverse gefocust en we zullen dit blijven doen.’’

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.