Citizens School in Dubai gaat collegegeld in de vorm van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) accepteren, zo meldt Arabian Business. Collegegeld wat in de vorm van een van de twee cryptocurrencies binnenkomt wordt automatisch omgezet naar VAE-dirham, de munteenheid van de Verenigde Arabische Emiraten. Bovendien wil Citizens School meerdere facetten van blockchain en crypto technologie gaan integreren in toekomstige academische activiteiten. 

Dr. Adil Alzarooni, oprichter van de school, liet het volgende optekenen:

“We kijken ernaar uit om de rol van jonge generaties te versterken bij het realiseren van de digitale economie van de VAE. Naarmate meer mensen het tijdperk van digitalisering omarmen, zullen de kinderen van vandaag de ondernemers en investeerders van morgen worden.”

Bitcoin en Ethereum zijn een groot onderdeel van deze digitalisering. Hisham Hodroge, CEO van Citizens School, liet zich ook positief uit over de nieuwe ontwikkeling. Volgens Hodroge is het accepteren van bitcoin en ethereum als betaalmiddel meer dan alleen een betalingsoptie. Het is volgens hem een middel om meer belangstelling voor blockchain, crypto en alle bijbehorende toepassingen op te wekken. Deze technologie wil de school dus in de (nabije) toekomst ook inzetten voor academische en administratieve doeleinden. 

De school moet, als alles goed gaat, in september van dit jaar openen. Citizens School is centraal gelegen in Dubai en gaat fungeren als internationale basisschool. Een jaar les volgen op de school is overigens niet goedkoop. Het collegegeld ligt tussen de $12.250 en $17.700 per jaar en zal dus ook te betalen zijn in bitcoin en ethereum.

Bitcoin exchange FTX in Dubai

Eerder deze maand kwam Dubai ook al in het ‘wallets en exchanges nieuws’ op Crypto Insiders. Bitcoin exchange FTX heeft namelijk als eerste exchange een handelslicentie in Dubai gekregen. Die stap sluit aan bij de doelstelling om van Dubai een globale crypto hub te maken. Ook voor FTX is dit een mooie zet richting verdere uitbreiding. De bitcoin exchange is van plan om een hoofdkwartier in Dubai te vestigen en crypto diensten aan te bieden aan onder andere institutionele beleggers uit de VAE. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.