Het lijkt erop dat de adoptie van cryptocurrencies in Brazilië nog altijd op volle toeren draait. Volgens lokale media hebben namelijk meer dan 12.000 bedrijven al cryptocurrencies in het bezit. Vooral bitcoin (BTC) en de stablecoin USDT zijn populair onder bedrijven in Brazilie.

Bedrijven kopen crypto

De belastingdienst van het Zuid-Amerikaanse land kwam onlangs met nieuwe cijfers wat betreft de populariteit van cryptocurrencies. Uit deze nieuwe cijfers blijkt dat 12.053 verschillende bedrijven aan de belastingdienst hebben aangegeven in het bezit te zijn van cryptovaluta in augustus van dit jaar.

Dat is 6,1% hoger dan de maand daarvoor. In juli hadden nog slechts 11.360 Braziliaanse bedrijven één of meer cryptomunten op de balans staan. Wel laat de data van de Braziliaanse belastingdienst zien dat de totale waarde die werd aangegeven fors is gedaald van zo’n $3,4 miljard tot $2,1 miljard. Dat kan natuurlijk verklaard worden door de huidige staat van de markt en de dalende BTC koers.

USDT was onder de bedrijven in Brazilië verantwoordelijk voor de meeste waardetransacties, met meer dan $1,42 miljard verplaatst over bijna 80.000 transacties in augustus. Gemiddeld ongeveer $17.500 per transactie.

De totale waarde van bitcoin-transacties was een stuk lager, maar er werden wel aanzienlijk meer transacties met bitcoin gedaan. Zo’n 2,1 miljoen om precies te zijn tegen een gemiddelde waarde van $130 per transactie. In totaal komt dat dus neer op een handelsvolume van $270 miljoen.

Adoptie van cryptocurrencies zoals bitcoin

Deze data laat duidelijk zien dat het bedrijfsleven in Brazilië steeds meer bereid is om in cryptovaluta te investeren en zelfs om dergelijke munten te gebruiken bij transacties. Ondanks de razende bearmarkt en grote onrust was er zelfs een aanzienlijke stijging zichtbaar in augustus ten opzichte van juli.

Het vertrouwen van de Braziliaanse bevolking in de crypto markt blijft ook verrassend hoog. Bitstamp voerde onlangs een onderzoek uit waarin zij concludeerden dat 77% van de bevolking vertrouwen hebben in digitale activa.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.