Engels voetbalclub Manchester City en crypto exchange OKX hebben een samenwerking aangekondigd. OKX gaat de officiële cryptocurrency partner van de Engelse topclub worden. OKX is de tweede grootste crypto exchange ter wereld, als het op spot trading volume aankomt. Het bedrijf is gevestigd in de Seychellen.

Welcome to @okx, Official Cryptocurrency Partner of Manchester City.

Game On!

— Manchester City (@ManCity) March 4, 2022

Manchester City gaat verder met stappen zetten in de wereld van crypto en blockchain, nadat vorige maand bekend werd dat zij als allereerste een voetbalstadion in de metaverse gaan bouwen. Voor OKX wordt het de eerste keer dat ze samenwerken met een sportteam. Het partnership zal zowel het eerste mannenelftal, het vrouwenelftal en het e-sports team bestrijken. De details over de deal zijn overigens nog niet bekend, maar naar verluidt zal de crypto exchange jaarlijks miljoenen betalen aan de koploper van de Premier League. De naam OKX zal dan in ieder geval aanwezig zijn in het Etihad Stadium en op het trainingscomplex van Manchester City. Ook zal er worden samengewerkt aan toekomstige projecten. 

Crypto in de sportwereld

Het is al vaker te lezen geweest op Crypto Insiders; crypto is steeds vaker vertegenwoordigd in de sportwereld. Het is voor crypto exchanges en cryptocurrencies een goede manier om meer mainstream aandacht te krijgen. Recent nog was het de beurt aan die andere club uit Manchester, Manchester United. De grootmacht kondigde vorige maand namelijk een sponsordeal aan met blockchain-netwerk Tezos (XTZ). Tezos wordt de nieuwe sponsor op de trainingstenues van United en gaat naar verluidt jaarlijks zo’n $27 miljoen per jaar betalen. 

In Europa zijn het logischerwijs voetbalclubs die crypto gerelateerde samenwerkingen aangaan. In de Verenigde Staten zijn het met name American Football en basketball teams. Zo is er In de V.S. zelfs een DAO (decentrale autonome organisatie), genaamd BuyTheBroncosDAO, die American Football team Denver Broncos wil overnemen. Dat zal niet meevallen, de Broncos hebben namelijk een prijskaartje van zo’n $4 miljard.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.