De wereld van cryptocurrencies blijft beroemdheden aantrekken, met name de opkomende non-fungible token (NFT) en metaverse markt trekt veel van hen aan. Deze week maakten de volgende beroemdheden de stap:

David Beckham

Ten eerste hebben we beroemde Britse stervoetballer David Beckham. Beckham is nu de nieuwe ambassadeur voor het blockchain-netwerk van DigitalBits (XDB):

Excited to announce #DavidBeckham has become a Global Ambassador for #DigitalBits!

Get ready to explore the world of #Blockchain, #NFTs and #Metaverse with Beckham.

More details https://t.co/yafO7W2OuL

Thread pic.twitter.com/n54BMeDsnE

— DigitalBits (XDB) (@DigitalBitsOrg) March 24, 2022

“Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om contact te maken met mijn fans over de hele wereld. Zodra ik met AI en het DigitalBits team sprak, wist ik dat dit een geweldige kans was om online nieuwe ervaringen voor mijn fans te creëren. Ik ben er altijd trots op geweest om met de beste teams te werken en ik ben zo enthousiast om in de toekomst aan mijn NFT-collecties en meer innovaties te werken.”

Aldus Beckham. De samenwerking lijkt enigszins op die tussen acteur Matt Damn en Crypto.com, een exchange als Bitvavo. Die samenwerking leidde vorig jaar tot dit beruchte filmpje dat veel kritiek ontving.

De koers van XDB staat overigens maar liefst 64% in de plus ten opzichte van 2 weken geleden, maar zakt vandaag met meer dan 17%.

Madonna en Wiz Khalifa ook aan de NFT’s

Daarnaast meldt popster Madonna dat ook zij “eindelijk de metaverse is ingestapt” door een NFT te kopen uit de Bored Ape Yacht Club (BYAC) collectie. Zij kocht Bored Ape #4988:

I finally entered the MetaVerse…,……….. My very own Ape! Thanks @moonpay We all need protection from Evil Eye. pic.twitter.com/We5p9iy4hS

— Madonna (@Madonna) March 25, 2022

Madonna kocht de NFT met behulp van MoonPay, een crypto betalingsdienst. Zij betaalde er afgelopen week 180 ETH voor, ter waarde van maar liefst $564.000. Daarnaast kocht ook de bekende Amerikaanse Rapper Wiz Khalifa een Bored Ape. Hij heeft ondertussen samen met Snoop Dogg, die vorig jaar al de NFT markt betrad, een ApeCoin (APE) mixtape uitgebracht:

Smoke 1 with me!! Just dropped my first ever $APE Coin mixtape on the block chain with Unc @SnoopDogg

https://t.co/tUItOCCIhT

— Wiz Khalifa (@wizkhalifa) March 24, 2022

Eerder dit jaren zagen we ook al Eminem en Memphis Depay grote bedragen uitgeven aan deze NFT’s van verveelde apen. Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin liet onlangs echter weten dat hij het een jammere ontwikkeling vindt dat zijn platform gebruikt wordt door rijken om met hun rijkdom te pronken. Hij haalde toen ook fel uit naar de Bored Ape NFT’s.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.