Sinds begin dit jaar is het spelletje in financiële markten opeens een stuk ingewikkelder geworden. Het overgrote deel van de aandelen is al hard gezakt, de Amerikaanse dollar is al hard aan het stijgen en ook goud maakt opvallende koersbewegingen. Macro-investeerder en Real Vision-CEO Raoul Pal uit zijn zorgen op Twitter en in een Real Vision-interview.

Bitcoin kan dalen, maar geen nieuwe dieptepunten

Op Twitter plaatste hij afgelopen vrijdag een korte thread op Twitter waarin hij verklaart dat verdere dalingen een reële mogelijkheid zijn. Energie-aandelen en grondstoffen zijn de afgelopen tijd flink gegroeid, maar ook die zijn inmiddels begonnen aan een daling. Pal denkt dat het voor een grote risk off-situatie kan zorgen, waarbij vermoedelijk alleen de Amerikaanse dollar (USD) en Amerikaanse staatsobligaties (Treasuries) veilig zullen zijn.

Zo’n situatie hebben we eerder gezien, namelijk de grote Corona-crash van maart 2020. Toen is vrijwel alles hard gedaald, behalve de dollar. Ook cryptocurrencies zouden hier dan onder lijden, alhoewel hij niet verwacht dat er ‘nieuwe dieptepunten’ zullen ontstaan. Wat Real Visions bekende topman hier precies onder verstaat is helaas niet duidelijk.

Veel cryptocurrencies zijn namelijk al hard gedaald en zitten al akelig dicht in de buurt van supportlijnen. Zo is Bitcoin (BTC) nog maar een luttele 20% verwijderd van het dieptepunt van afgelopen zomer. Voor de Amerikaanse technologiesector (NASDAQ) geldt dit nog duidelijker.

Seeing energy stocks, oil commodities etc all in the red start to raise the risk of a full “correlation” of 1 accelerated panic.

The only place to hide would be the dollar and probably bonds (because everyone is short).

And yes, crypto would get caught up too (not new lows).

— Raoul Pal (@RaoulGMI) April 22, 2022

Zonneschijn na de storm

Economische groei en iedereens portfolio zouden eronder gaan lijden. Mei en juni kunnen daardoor een rood kleurtje gaan krijgen. Toch ziet hij er het positieve van in, hij benadrukt in een aflevering van de Daily Briefing dat hij risk on-producten blijft kopen als markten de komende acht weken blijven dalen. Kennelijk denkt hij dat het een korte dip wordt.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.