Macro-legende en Real Vision CEO Raoul Pal ziet de huidige staat van de markten maar somber in. Volgens hem zou het zomaar eens kunnen dat veel investeerders behoorlijk wat pijn te verduren gaan krijgen en is een fase waarin massaal liquidaties plaatsvinden niet onwaarschijnlijk. Ook de crypto industrie gaat volgens Pal rake klappen krijgen.

‘Welke positie je ook hebt, het is verkeerd’

In een interview met Real Vision maakt Pal bekend waar hij zich op dit moment zorgen om maakt. Door macro-economische factoren, zoals de inflatie en het vertragen van economische groei,, hangen de markten op dit moment nog aan een zijden draadje. Om die reden verwacht Pal dat mensen behoorlijk zullen gaan stoeien met hun portfolio’s.

“Dit is een lelijke markt. Wat ik denk dat hier aan de hand is, is dat er twee factoren zijn die de markt moet verwerken. De ene is de inflatie, en die heeft ervoor gezorgd dat de markt zich op bepaalde manieren opstelt. Iedereen heeft zich in bepaalde dingen gestort. Dan begint de groei te verdampen. Je kunt het overal zien, in zaken als consument discretionaire aandelen. Je ziet het in de toekomstgerichte indicatoren.”

Volgens Pal maakt het eigenlijk weinig uit waar je portfolio precies uit bestaat. Elke industrie gaat hard geraakt worden. Daarnaast zal het volgens Pal best een tijdje kunnen duren voordat de pijn in de markt zal zijn gaan liggen en de gemoederen weer zijn gekalmeerd.

“Er is dus een massale liquidatie gaande omdat mensen worstelen met hun portfolio’s, want welke positie je ook hebt, het is verkeerd. En dat is de pijn die iedereen voor lief zal moeten nemen voor een tijdje. “

Geen nieuwe dieptepunten

Hoewel Pal dus verwacht dat er wellicht wat serieuze neerwaartse beweging aan zit komen, verwacht hij niet dat de crypto markten zullen dalen tot nieuwe dieptepunten. Dat stelde Pal afgelopen vrijdag op Twitter.

Daarnaast gaf hij aan dat hij de komende acht weken, als alles aan het dalen zou zijn, continu zal blijven bijkopen. Het lijkt er dus op dat Pal niet verwacht dat we een langdurige crisis tegemoet zien, maar een vrij korte dip.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.