Afgelopen week stortte Terra (LUNA) alsmede de algoritmische stablecoin terraUSD (UST) in. De zogeheten “peg” of koppeling tussen UST en USD hield niet stand en zorgde voor een death spiral van beide cryptocurrencies.

De Luna Foundation Guard (LFG) kocht eerder dit jaar een enorme hoeveelheid BTC om als extra onderpand te dienen, mocht de koppeling verloren gaan. Het bedrijf had binnen drie dagen meer dan 80.000 BTC verkocht om deze koppeling te redden, maar inmiddels weten we dat dit tevergeefs was.

Dit weekend was op Crypto Insiders te lezen dat het echter onduidelijk was wat met een groot deel van deze BTC gebeurd was. LFG bevestigt vanochtend dat ook de rest van deze BTC verkocht is. Het bedrijf verkocht in eerste instantie ongeveer 26 miljoen USDT, 24 miljoen USDC en 50 duizend BTC in voor UST.

4/ LFG:
· Directly sold 26,281,671 $USDT & 23,555,590 $USDC for an aggregate 50,200,071 $UST
· Transferred 52,189 $BTC to trade with a counterparty, net of an excess of 5,313 $BTC that they have returned, for an aggregate 1,515,689,462 $UST

— LFG | Luna Foundation Guard (@LFG_org) May 16, 2022

Vermiste bitcoins zijn ook verkocht

De vraag was echter wat met de overige 30.000 BTC was gebeurd. LFG bevestigt vanochtend dat ook deze BTC verkocht zijn voor UST. Dat betekent dat er nog maar zo’n 313 BTC in de reserves van LFG zit. De totale waarde van deze reserves is dus van $3,21 miljard gedaald naar slechts $238 miljoen, rekende onderzoeker Mika Honkasalo uit.

LFG treasury went down from $3.21b to $238m in 3 days.

Pretty brutal. https://t.co/3zRWifRyGK pic.twitter.com/qnmrapkN9f

— mhonkasalo (@mhonkasalo) May 16, 2022

Dat neemt in elk geval de vrees weg dat nog een miljard dollar aan bitcoins op het punt staan om gedumpt te worden. Honkasalo noemt het zelfs indrukwekkend dat deze verkoop zo sterk werd opgevangen door de markt.

Daar was vanochtend Ki Young Ju, CEO van analysebedrijf CryptoQuant, het mee eens. Hij zei dat deze dump mogelijk werd opgevangen door flinke accumulatie van BTC door institutionele investeerders.

Verder meldt LFG dat het van plan is om de overige assets te gebruiken om houders van UST te compenseren. Het bedrijf meldt dat de kleinere houders als eerst aan de beurt komen. Dat volgt mogelijk na advies van Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin, die aangaf dat kleine investeerders als eerst gecompenseerd moeten worden. Later hierover meer op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.