De Luna Foundation is na een paar dagen rust weer doorgegaan met bitcoin (BTC) kopen. Gisteren sloeg de entiteit 4.130 bitcoins in als onderdeel van het plan om miljarden dollars aan BTC te kopen voor zijn UST stablecoin.

Terra (LUNA) slaat weer bitcoins in

De wallet die naar verluidt is gelinkt aan de Luna Foundation is hier te vinden. Uit de data blijkt dat de organisatie op 6 april voor het laatst bitcoin kocht na een periode van bijna dagelijkse aankopen. Maar gisteren ging het dus weer door met in totaal 4.130 bitcoins die aan de wallet zijn toegevoegd.

Hiermee komt de totale balans van de bitcoin wallet op 39.897,98 bitcoins te staan, nét niet 40.000 dus. Maar als we de oprichter van Terra, Do Kwon, mogen geloven dan wordt die grens binnen niet al te lange tijd doorbroken. De wallet van de Luna Foundation heeft al met al een waarde van $1,68 miljard.

De acties van Terra zijn een van de mogelijke redenen waarvan BTC op de langere termijn kan profiteren. Het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy volgt een vergelijkbare strategie en koopt al langere tijd consequent bitcoin. Dat bedrijf bezit nu 129.218 bitcoins, iets meer dan Terra dus.

Hoe reageerde de bitcoin koers?

Op het moment van de aankoop reageerde de koers niet. De markt is groot en dus had de aankoop ter waarde van bijna $200 miljoen weinig effect. De rest van de dag steeg BTC echter wel ruim 2%. Of dat direct met deze aankoop te maken had is onmogelijk te zeggen. Sinds gisteravond dook de koers overigens ook weer net zo hard naar beneden.

Terra koopt de bitcoins om de waarde van UST te ondersteunen. Door de onderliggende reserve te diversifiëren hoopt het project de waarde van de stablecoin stabiel te kunnen houden en de 1 UST = 1 Amerikaanse dollar link stand te laten houden. Het uiteindelijke doel is om $10 miljard bitcoin te kopen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.