De grootste vliegmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, Emirates, heeft de ambitie om sneller en flexibeler met klanten om te gaan en wil daarom gebruikmaken van geavanceerde digitale technologieën zoals blockchain, metaverse en cryptocurrencies. Een topman bij het bedrijf gaf aan dat zij daarom onder meer kijken naar het faciliteren van bitcoin (BTC) als betaalmiddel.

Emirates omarmt bitcoin

De COO van Emirates, Adel Ahmed Al-Redha, gaf onlangs aan een lokaal nieuwsstation aan dat het bedrijf al behoorlijk concrete plannen heeft. Niet alleen zou bitcoin als betaalmiddel kunnen worden toegevoegd, ook zullen zij non-fungible tokens (NFT) beschikbaar stellen op de website die weer verhandeld kunnen worden.

Al-Redha verklaarde tijdens een media bijeenkomst dat de luchtvaartmaatschappij, met het hoofdkantoor in Dubai, nieuw personeel zal aannemen om applicaties voor de metaverse en NFT’s te ontwikkelen en de behoeftes van klanten nauwlettend te volgen.

Opmerkelijk is dat Al-Redha stelde dat in de toekomst blockchain technologie zelfs gebruikt zou kunnen gaan worden voor het traceren en bewaren van vliegtuiggegevens. Hoe dat er precies uit zou komen zien is nog onduidelijk, maar het getuigt van een mooie toekomstvisie voor Emirates waar blockchain technologie een belangrijke rol in kan spelen.

De metaverse

Centraal in de plannen van Emirates staat ook de metaverse. Volgens Al-Redha kan de metaverse de volledige bedrijfsvoering van Emirates op de schop nemen en op alle fronten verbeteringen teweeg brengen.

“Met de metaverse zult u in staat zijn om uw hele processen – of het nu gaat om exploitatie, opleiding, verkoop op de website, of complete ervaring – om te zetten in een metaverse-achtige toepassing, maar wat nog belangrijker is, om het interactief te maken,” 

Emirates is een van de grootste en meest prestigieuze luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Dat een bedrijf als Emirates bereid is om met beide benen de wereld van crypto in te stappen laat nog maar weer eens zien dat, ondanks de huidige staat van de crypto markt, de toekomst er wellicht erg rooskleurig uit zou kunnen zien.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.