LiteBit heeft onthuld dat het early access-toegang biedt voor een vernieuwd, uitgebreid handelsplatform voor cryptocurrencies. De Nederlandse cryptobroker is al langer actief, maar tot nu toe bleef het platform beperkt tot een relatief simpele gebruikersinterface. Je kon alleen direct tokens kopen, maar het lijkt erop dat daar nu verandering in gaat komen.

Vernieuwd crypto platform

Het bedrijf verklaart een nieuw platform uit te rollen dat van wereldklasse is. Handelen kan met fees van 0,25% of zelfs minder, je bent niet meer beperkt tot market orders en je kunt zelfs swaps uitvoeren tussen verschillende tokens. Met laatstgenoemde kun je bijvoorbeeld bitcoin (BTC) direct verkopen voor ethereum (ETH) in plaats van dat je eerst moet verkopen voor euro’s, dollars of stablecoins.

Welke verschillende ordertypen er allemaal ondersteund zullen worden, is nog niet bekend, maar vermoedelijk zijn bijvoorbeeld limietorders ook mogelijk. Hoogstwaarschijnlijk heb je dus ook toegang tot een uitgebreide grafiek, zodat je technische analyse kunt doen op hetzelfde platform. Momenteel kun je op LiteBit alleen een lijngrafiek met bepaalde lengtes en een prijsindicatie gebruiken.

Er is nog een hoop onduidelijk. We weten nog niet hoe het platform eruit komt te zien en of het inderdaad volledig vernieuwd wordt en dus ook uitgebreider zal worden. Wel kun je via LiteBit op de hoogte gehouden worden, en de early access-periode is al begonnen.

Oudgediende crypto exchange

LiteBit is een Nederlandse crypto exchange voor digitale activa en bestaat al sinds 2013. Op het moment kun je er 78 tokens van allerlei soorten en maten kopen. Volgens CoinMarketCap is het dagelijkse handelsvolume op dit moment zo’n 900.000 euro, of 32 BTC.

Het bedrijf zegt de ambitie te hebben om de grootste van Europa te worden. Het staat officieel geregistreerd bij De Nederlandse Bank (DNB) en bij Franse regulatoren, en er wordt gewerkt aan registratie in Duitsland en Oostenrijk.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.