Een van de beroemdste voetballers ter wereld, Lionel Messi, heeft onlangs een nieuwe partnership gesloten met het crypto bedrijf Socios.com, dat meldt Reuters. Messi verdient al niet bepaald weinig bij de Franse voetbalclub Paris-Saint-Germain, maar naar verluidt levert de deal met de fan token app Messi een leuk bedrag van zo’n $20 miljoen op. Als gevolg van dit nieuws kreeg de Chiliz (CHZ) veel aandacht en steeg de koers hard.

Lionel Messi

De deal met Socios.com omvat onder meer dat Messi global brand ambassador van het bedrijf wordt. In de aanloop naar het WK dit jaar zal Messi een belangrijke rol spelen in het promoten van het Socios.com merk. De deal omvat drie jaar en in deze drie jaar tijd zal Messi het gezicht zijn van de Socios.com marketing campagne.

Messi zei dat hij trots was om zich aan te sluiten bij Socios.com omdat het platform zich richt op het verbeteren van de fan ervaring. “Fans verdienen het om erkend te worden voor hun steun,” zei hij in een verklaring, eraan toevoegend dat het belangrijk is om hen een vitale rol te laten spelen in het vormgeven van de teams die ze steunen. Hij zei dat Socios.com een nieuwe manier heeft gecreëerd om fans wereldwijd te verbinden en te belonen. 

“Socios.com bestaat om de fanervaring te verbeteren, om fans in staat te stellen ‘meer te zijn’. Ik ben er trots op me aan te sluiten bij Socios.com’s missie om een meer verbonden en lonende toekomst te creëren voor fans over de hele wereld.”

Socios heeft al eerder deals gesloten voor meer dan 130 sport organisaties, waaronder een aantal top voetbalclubs zoals PSG, FC Barcelona, Juventus en Manchester City.

Chiliz (CHZ)

Achter het Socios.com platform zit Chiliz. Chiliz is als het ware de crypto motor achter de werkzaamheid van de fan tokens waar Socios.com om bekend staat. Door het nieuws dat Messi in zee is gegaan met Socios.com, steeg de koers van de CHZ plotseling flink. Sinds de aankondiging van de deal tussen Messi en Socios.com is CHZ zeker 30% gestegen, al is de koers op het moment van schrijven weer ietwat teruggezakt.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.