Wie herinnert zich LimeWire nog? Het was twintig jaar geleden een zeer populair programma om bestanden met elkaar te delen.

LimeWire werd echter vooral gebruikt om illegaal muziek te downloaden. De peer-to-peer (P2P) filesharing dienst moest in 2010 stoppen nadat het een rechtszaak had verloren met de Recording Industry Association of America (RIAA).

Maar LimeWire is blijkbaar weer terug! Het is alleen niet wat je wellicht verwacht. De nieuwe eigenaren gaan namelijk niet het oorspronkelijke P2P programma terugbrengen, maar een marktplaats voor non-fungible tokens (NFT) lanceren.

We’re back.

Join the waitlist here: https://t.co/ukYKr7WsUw pic.twitter.com/GPClutauja

— LimeWire (@limewire) March 9, 2022

NFT marktplaats gericht op muziek

Deze NFT marktplaats zal vooral gericht zijn op de kunst- en muziekwereld. De nieuwe eigenaren, Paul en Julian Zehetmayr, hebben blijkbaar iets goed te maken:

“LimeWire keert terug als platform voor artiesten, niet tegen ze. Op LimeWire gaat het grootste deel van de inkomsten rechtstreeks naar de artiest, en we zullen samenwerken met makers om volledige flexibiliteit, eigendom en controle over hun inhoud mogelijk te maken.”

Toch blijft het frappant dat de nieuwe eigenaren LimeWire terugbrengen. De dienst had een beruchte reputatie; het programma zat destijds ook nog eens vol met spyware. De oorspronkelijke oprichter moest een boete van maar liefst $105 miljoen betalen in 2011 voor copyright infringements, oftewel schending van auteursrechten.

Toch heeft LimeWire blijkbaar al meerdere deals met grote artiesten gesloten uit de muziekindustrie. Wie dit zijn, is echter nog onbekend. Ook gaat LimeWire samenwerken met Algorand (ALGO) voor het creëren van NFT’s tegen lage kosten.

In tegenstelling tot andere NFT marktplaatsen worden de prijzen niet in crypto, maar in Amerikaanse dollars weergegeven. Gebruikers kunnen namelijk ook met fiatvaluta en hun creditcards direct de NFT’s kopen. Een samenwerking met Wyre moet dat mogelijk maken.

LimeWire is van plan om de nieuwe NFT marktplaats in mei te lanceren. Tot slot zijn de nieuwe eigenaren ook van plan om volgend jaar een eigen token uit te brengen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.