De afgelopen paar jaar stond in het teken van institutionele adoptie van cryptocurrencies, zoals bitcoin (BTC). Daarom zijn er ook de nodige grote namen voorbijgekomen die zijn ingestapt, zoals George Soros en Stan Druckenmiller. Ook Paul Tudor Jones was een luidkeelse BTC-bull. Maar de markt is de afgelopen maanden hard op zijn snuit gegaan, en de beroemde fondsmanager krabbelt nu enigszins terug.

Paul Tudor Jones heeft nog steeds bitcoin

Dat verklaarde hij in een interview met CNBC. Halverwege 2020 was hij nog enorm positief over Bitcoin, toen zei hij dat hij 1 tot 2% van zijn portfolio in bitcoin had zitten. Niet veel later beval hij een weging van 5% aan. Hij beheerde toen al miljarden, een paar procent is met de relatief kleine marktwaarde van bitcoin dus een flink bedrag voor één enkele BTC-investeerder. Ondertussen is de prijs hard gestegen, maar hij heeft zijn risico wel verminderd.

Ik heb nog steeds een kleine allocatie aan bitcoin,” benadrukte hij. Aan wat voor percentage we dan moeten denken weten we niet. Het is ook niet duidelijk of hij inmiddels een deel hiervan heeft verkocht of niet, het is bijvoorbeeld mogelijk dat hij met de rest van zijn portfolio zoveel heeft verdiend dat hij zijn BTC-holdings helemaal niet heeft hoeven verkopen.

Recessie niet goed voor BTC, maar ligt wel voor de hand

Verder heeft hij, net als veel andere analisten, een somber beeld van de komende maanden. Ook Jones denkt dat we een recessie gaan zien, en dat dit komt door de enorme inflatie. “Inflatie is een beetje als tandpasta,” verklaarde hij. “Als het eenmaal uit de tube is krijg je het er bijna niet meer in. Ondertussen probeert de [Federal Reserve] verwoed om die smaak uit zijn mond te krijgen. Als dat tot een recessie leidt, dan zal dat zeer negatieve consequenties hebben voor risicovolle activa.”

Daarom is cash de activa die je wilt hebben in deze tijd, zolang de Amerikaanse centrale bank blijft proberen om de inflatie terug te brengen naar 2%. Ondanks dat heeft hij nog steeds een percentage in bitcoin zitten.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.