Er zijn inmiddels bijna 5,7 miljoen tokens op het Cardano (ADA) netwerk, maar het is niet altijd even makkelijk om deze tokens te bewaren. Daar brengt Ledger, de bekende maker van hardware wallets voor cryptocurrencies, nu verandering in. Het bedrijf gaat maar liefst 100 tokens op het Cardano netwerk ondersteunen.

100 Cardano tokens geschikt voor Ledger

Ledger heeft bekendgemaakt dat het 100 native Cardano tokens nu ondersteunt. Je kunt nu deze 100 tokens ontvangen en versturen via dezelfde app van Ledger die je voor ADA gebruikt. Transacties werken exact hetzelfde, met dezelfde lage transactiekosten, de hoge snelheden en de goede beveiliging die je van reguliere Cardano-transacties gewend bent, meldt Ledger.

Dat betekent dat Cardano tokens als Aada (AADA), een DAO-token voor DeFi, de ADAX-DEX, de World Mobile Token en DANA nu allemaal door Ledger worden ondersteund. De overige 95 Cardano tokens zijn wat minder bekend.

Er wordt niets gezegd over of de tokens geschikt zijn voor bijvoorbeeld leningen of swapping. De bijbehorende Ledger Live-software biedt voor sommige coins deze mogelijkheden, maar daarvoor moet het bedrijf samenwerken met andere bedrijven. Wellicht dat nog meer aankondigingen hierover in de toekomst volgen.

Steeds meer mogelijk met Ledger Nano’s

Ledger hint ook dat het plannen heeft om in de toekomst ondersteuning voor meer tokens, decentrale applicaties (dApps) en meer toe wil voegen aan zijn hardware wallets.

Het bedrijf heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan meer functionaliteit. Zo was het tot voor kort helemaal niet mogelijk om je ADA-tokens op een Ledger Nano op te slaan. Dat werd pas in juni mogelijk.

Ook werkt Ledger nu samen met FTX, waardoor je direct via je hardware wallet bitcoin (BTC) kunt kopen en verkopen. In 2021 heeft het verder zijn eigen creditcard geïntroduceerd, waarmee je in bepaalde landen erg gemakkelijk crypto direct om kunt zetten in fiat-valuta, waarna je dat uit kunt geven.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.