Het zal je vast en zeker niet ontgaan zijn; gisteren was in het crypto nieuws te lezen dat bezitters van Bored Ape Yacht Club (BAYC) non-fungible tokens (NFT’s) in aanmerking komen voor de nieuwe cryptocurrency van het project. En dat kan flink wat opleveren, zo blijkt. De Nederlandse YouTuber Kwebbelkop ontving namelijk maar liefst $167.000 aan gratis apecoins (APE)!

ApeCoin airdrop levert flink wat op

Gisteren was te lezen dat leden van de BAYC gratis APE tokens kunnen claimen. Sommigen noemen het ook wel “de dogecoin van NFT” en de hype omtrent de nieuwe crypto is dan ook groot.

Kwebbelkop, oftewel Jordi van den Bussche, was een van de gelukkige BAYC NFT bezitters die in aanmerking kwam voor de airdrop. Hij verdiept zich al een tijd in de NFT-wereld en kocht onder andere vijf BAYC NFT. Een daarvan is zijn profielfoto op Twitter middels de nieuwe NFT-functie van Twitter. In dit artikel lees je een exclusief interview met de YouTuber.

$167.000 aan gratis APE

De YouTuber, tevens oprichter van het NFT-platform LaunchMyNFT, maakte in een tweet bekend dat hij maar liefst $167.000 aan APE coins heeft ontvangen. “Vandaag is een mooie dag,” zo schrijft Van den Bussche:

“Ik heb vandaag $167.000 gratis gekregen omdat ik een Bored Ape heb. Vandaag is een mooie dag.”

I got gifted $167,000 for free today because I have a Bored Ape. $APE

Today is a good day. pic.twitter.com/0VLmJLYNWn

— Kwebbelkop (@Kwebbelkop) March 17, 2022

In een latere tweet laat hij echter weten zijn APE tokens niet te zullen verkopen. “Ik wacht tot er een vorm van staking mogelijk is,” zo schrijft Kwebbelkop.

Apecoin airdrop zorgt voor enorme belasting Ethereum

De airdrop is enorm populair, net als de BAYC NFT’s zelf. Uit data van Nansen is een duidelijke piek te zien ten tijde van de lancering van de airdrop. Door de enorme toegenomen activiteiten als gevolg van de airdrop, stegen de gemiddelde transactiekosten op Ethereum (ETH) even flink.

Bron: Nansen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.