KuCoin, de grote cryptocurrency-exchange, heeft op 29 maart samen met KCC en de KCS Management Foundation de nieuwe white paper voor de KuCoin token (KCS) uitgebracht.

KCS is de zogeheten native token van de openbare KCC blockchain. De white paper focust vooral op het KCS ecosysteem, de verdeling van de KCS tokens en de aankomende token burn. KuCoin is van plan om binnenkort maar liefst 20 miljoen KCS tokens permanent te vernietigen.

KCS token koers steeg meer dan 3.000%

De KCS token lanceerde in 2017 met een totale voorraad van 200 miljoen tokens. Het plan is om dit uiteindelijk terug te brengen naar 100 miljoen tokens. KCS was afgelopen jaar de best presterende centrale exchange (CEX) token. De prijs van KCS steeg namelijk in 2021 met meer dan 3.000% naar een all-time high van $28,77 op 1 december.

KCS is een van de weinige CEX tokens waarmee houders een dagelijks passief inkomen kunnen genereren. Door minstens 6 tokens vast te houden, ontvangen investeerders een dagelijkse bonus. Deze bonus is afkomstig van 50% van de dagelijkse inkomsten uit handelsvergoedingen van KuCoin. Hoe meer tokens je bezit en hoe beter KuCoin het doet, des te hoger de bonus uitpakt.

Daarnaast ontvangen KCS houders een korting van 20% op alle transacties op de KuCoin beurs. Ook krijgen houders toegang tot initial exchange offerings (IEO’s) via Spotlight, een nieuw launchpool via Burningdrop, en kun je er reizen mee boeken via Travala.

KCS token verdeling en token burn

90 miljoen KCS tokens worden als volgt verdeeld: 18 miljoen van de 25 miljoen tokens die vroege investeerders bezitten, blijft bij hen en wordt over de komende vijf jaar uitgegeven. 7 miljoen hiervan wordt onmiddellijk gedoneerd aan de KCS Management Foundation om aan het KCS ecosysteem te werken.

Van de 65 miljoen tokens die de oprichters bezitten, worden 20 miljoen gebruikt voor incentives voor KCS houders en wordt nog eens 25 miljoen over de komende vijf jaar gedoneerd aan de Foundation voor verdere ontwikkeling.

De KCS Management Foundation gaat met de donatie een betalingssysteem bouwen alsmede een web3.0 ecosysteem met onder andere een decentralized identifier (DID), rechten voor non-fungible tokens (NFT) en een metaverse platform.

Tot slot worden nog eens 20 miljoen van deze 65 miljoen KCS tokens permanent vernietigd in een token burn. Dit wordt gedaan om het deflatoire proces te versnellen en zal waarschijnlijk een zeer positieve impact op de KCS prijs hebben.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.