KuCoin, één van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, lanceert een nieuwe marktplaats voor non-fungible tokens (NFT) alsmede een nieuw fonds van maar liefst $100 miljoen. Dat kondigt de crypto beurs op 19 april aan.

KuCoin #NFT Marketplace – Windvane @kucoinwindvane & KuCoin Ventures @KuCoinVentures Launch a $100 Million Creators Fund to Empower #Web3 Universe

— KUCOIN (@kucoincom) April 19, 2022

KuCoin NFT marktplaats Windvane

“Windvane” is de naam van de nieuwe NFT marktplaats van KuCoin. De exchange wil van de marktplaats een “one-stop shop” maken waar gebruikers al hun NFT’s kunnen kopen, verkopen en beheren.

Windvane ondersteunt dan ook alle grote NFT blockchain-netwerken, waaronder Ethereum (ETH), Binance Smart Chain (BSC) en Flow (FLOW). Johnny Lyu, CEO van KuCoin, zegt:

“We zijn verheugd over de snelle ontwikkeling van NFT’s en hun integratie met sport, cultuur, games, beroemdheden, enz. KuCoin NFT marktplaats Windvane wil Web 2.0 en Web 3.0 overbruggen door meer makers te ondersteunen bij het lanceren van hun NFT’s of projecten en het creëren van een meer geïntegreerde NFT wereld met een lagere toetredingsdrempel voor gebruikers.”

KuCoin $100 miljoen Creator Fund

Ter ondersteuning van de nieuwe NFT marktplaats, lanceert KuCoin een “Creator Fund.” De lancering van dit fonds is de volgende grote stap die KuCoin neemt in de NFT wereld, meldt het bedrijf. Het fonds is bedoeld om jonge artiesten te helpen via een open, gratis en decentraal platform..

Het nieuwe fonds is opgezet in samenwerking met Windvane alsmede met KuCoin Ventures, de durfkapitaalarm van het bedrijf. Het fonds is opgericht om NFT projecten in een vroeg stadium te ondersteunen, waaronder projecten in kunst, sport, cultuur, en meer.

Daarnaast gaat het fonds 99 “uitstekende” NFT ontwikkelaars uitnodigen om de groei van Windvane en Web 3.0 te stimuleren. KuCoin wil veelbelovende NFT projecten ondersteunen en ze de mogelijkheid bieden om een zogenaamde initial NFT offering (INO) te houden. Justin Chou, CIO van KuCoin Ventures, zegt:

“Met zijn missie waarbij de gebruiker centraal staat en de gemeenschap aanstuurt, zal Windvane Web 3.0 makers wereldwijd ondersteunen om een revolutie teweeg te brengen in de NFT industrie. We zijn verheugd om samen te werken met Windvane om het $100 miljoen ‘Creators Fund’ te lanceren, waarvan we denken dat dit ten goede zou komen aan gebruikers, makers, gemeenschappen en projectoprichters in de Web 3.0 wereld.”

KuCoin lanceerde eerder deze maand al een ander NFT platform, die voornamelijk gericht is op gaming: KuCoin IGO.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.