KuCoin, een populaire beurs voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), gaat binnenkort zijn eigen non-fungible token (NFT) platform lanceren: KuCoin IGO. Het nieuwe NFT platform lanceert al op 8 april:

#KuCoin lanceert KuCoin IGO om in-game #NFT’s naar miljoenen gebruikers te brengen

Details: https://t.co/UDAmstMntC pic.twitter.com/24KTKW2Y1O

— KuCoin Exchange Netherlands (@KuCoinDutch) April 4, 2022

KuCoin IGO

Het nieuwe NFT platform is niet alleen gericht op de opkomende markten van de metaverse en web3, maar vooral ook op blockchain-gaming. Volgens KuCoin zullen NFT’s namelijk een grote rol spelen in toekomstige virtuele werelden. Het bedrijf waagt zich daarom nu aan zogenaamde inital gaming offerings (IGO’s), vandaar de naam.

KuCoin wil met IGO het gemakkelijk voor zijn gebruikers maken om via een enkel platform je NFT’s te kopen, verkopen en beheren. Ook biedt het nieuwe platform KuCoin gebruikers exclusieve toegang tot zogenaamde in-game NFT’s.

Het KuCoin IGO platform is tevens bedoeld voor gameontwikkelaars. Zij kunnen het platform gebruiken om hun eigen games te lanceren. Via IGO kunnen zij NFT’s verkopen en veilingen voor ze houden. Johnny Lyu, CEO van KuCoin, zegt:

“De metaverse is een van de meest spannende onderwerpen van vandaag, en een gloednieuwe manier van leven in de nabije toekomst. Wanneer giganten als Meta, Amazon en Tencent en rijke investeerders als Elon Musk groot geld, talent en technologie investeren in de metaverse, kan je niet anders dan geloven dat dit een historische trend wordt. GameFi en NFT zullen de meest typische toegangen tot de metaverse zijn, wat een grote reden is waarom KuCoin het IGO platform lanceert.”

Pikaster

Het eerste project op KuCoin IGO wordt Pikaster. Pikaster is een vechtspel met kaarten waar de kaarten NFT’s zijn die spelers kunnen kopen en verkopen. Het spel wordt ontwikkeld door Metaland en maakt gebruik van de KuCoin Community Chain (KCC).

De eerste details over het project worden op 8 april bekendgemaakt. Een eerste verkoopronde voor Pikaster start op 11 april en een tweede op 15 april. Pikaster CMO Luffy zegt:

“KuCoin is altijd een bedrijf geweest met hoge ambities en ze kijken altijd uit naar mogelijke veranderingen in de toekomst. Tegelijkertijd besteedt KuCoin veel aandacht aan de waarde van de gemeenschap en de waarde van gebruikers. Dit is volledig in overeenstemming met onze filosofie. Dus we denken dat we de correcte beslissing hebben genomen om met KuCoin samen te werken.”

Vorige week onthulde KuCoin zijn white paper voor de KCS token alsmede een enorme KCS token burn.

#KuCoin Wekelijks Verslag (28 maart – 3 april 2022)

Nieuwe $KCS Whitepaper vrijgegeven
#KCSSuperWeek: 21.000 KCS-weggeefactie
Meer dan $ 400 miljoen aan KCS verbrand
$UPO op #BurningDrop
Wereldpremière listing: $JAM

#MoreToCome #BUIDL pic.twitter.com/RAKmxOBCb5

— KuCoin Exchange Netherlands (@KuCoinDutch) April 4, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.