Inmiddels is de invasie van Oekraïne al zo’n twee weken aan de gang en in een aantal steden vindt een ware humanitaire ramp plaats. Om de bevolking van Oekraïne financieel te steunen heeft de Amerikaanse crypto exchange Kraken een nieuwe actie bekend gemaakt. Kraken heeft aangegeven dat zij elke Oekraïense gebruiker van het platform $1.000 aan bitcoin (BTC) zullen schenken. In totaal zal het om een bedrag van zo’n $10 miljoen gaan.

Kraken doneert bitcoin

De exchange maakte dit onlangs in een officieel bericht bekend. Een voorwaarde voor het ontvangen van de bitcoins is dat gebruikers al een account hadden bij Kraken voor 10 maart. Oekraïners kunnen dus niet nu nog massaal een account bij Kraken aanmaken in de hoop $1.000 te ontvangen.

De gelukkige gebruikers die wel in aanmerking komen voor de fraaie donatie zullen ook per direct in staat zijn dit bedrag op te nemen, zonder dat zij hiervoor een fee, of transactiekosten, hoeven te betalen. De Amerikaanse exchange hoopt dat dit zal worden gezien als een redelijk compromis, aangezien het eerder weigerde om de in Rusland gevestigde gebruikers te blokkeren. Jesse Powell, CEO van het platform, gaf het volgende commentaar:

“We hopen dat we kritieke financiële diensten kunnen blijven leveren in een tijd van nood aan zowel onze klanten in Oekraïne als Rusland. Cryptocurrency blijft een belangrijk humanitair hulpmiddel, vooral in een tijd waarin velen over de hele wereld niet langer kunnen vertrouwen op traditionele banken en custodians.”

Westerse sancties

Kraken kwam eerder onder vuur te liggen omdat zij geen gehoor wilden geven aan een oproep om Russische gebruikers van het platform te weren. Volgens Kraken, en andere exchanges zoals Coinbase en Binance, zou dit haaks staan op de waarden van de crypto industrie.

Tenzij er een wettelijke verplichting komt zal Kraken een dergelijke koers niet inslaan. Door op deze manier humanitaire hulp te bieden aan de Oekraïense inwoners hoopt Kraken toch een steentje bij te dragen aan de internationale reactie op de schandalige Russische invasie van Oekraïne.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.