De grootste bitcoin (BTC) exchange ter wereld, Binance, is van plan de crypto industrie te vergroten. Het is de bedoeling dat Binance bedrijven overneemt die juist niet crypto gerelateerd zijn, om vervolgens de aantrekkingskrachte van crypto te vergroten. Dit liet de CEO van Binance, Changpeng Zao, ook wel bekend als CZ, weten in een interview met de Financial Times.

“We willen in elke economische sector één of twee doelen identificeren en investeren en proberen ze naar crypto te halen. De strategie is erop gericht om de crypto industrie groter te maken.”

According to the FT, CZ said Binance want to identify and invest in one or two targets in every economic sector and try to bring them into crypto. Previously, Binance announced the acquisition of a stake in Forbes magazine and discussed the acquisition of Chelsea.

— Wu Blockchain (@WuBlockchain) March 9, 2022

Vorige maand nog heeft Binance al $200 miljoen geïnvesteerd in de Forbes. Binance gaat Forbes ondersteunen met hun ‘Digital Assets en Web 3’ strategie. Er gingen ook geruchten dat Binance Engels voetbalclub Chelsea over zou nemen. De huidige eigenaar van Chelsea, Russisch miljardair Roman Abramovich, besloot vorige week om de club te verkopen. Abramovich zou in het verleden een goede band met president Vladimir Poetin gehad hebben. Om de toenemende kritiek tegen te gaan wordt de voetbal grootmacht dus verkocht. CZ heeft echter al tegengesproken dat Binance een van de kandidaten gaat zijn.

Binance accepteert weer SEPA stortingen

Eerder deze week was op Crypto Insiders te lezen dat Binance weer SEPA stortingen gaat accepteren. De bitcoin exchange lag vorig jaar hevig onder vuur in tal van landen. Zo had Binance geen vergunningen in bijvoorbeeld Italië en het Verenigd Koninkrijk. In Turkije werd de exchange zelfs beboet. Toen de kritiek steeds verder toenam en Binance in steeds meer landen in de problemen kwam, werd besloten om SEPA stortingen op te schorten. De exacte reden hierachter werd nooit bekend, maar het is aannemelijk dat het met de kritiek, met name in Europa, te maken had.

Binance accepteert nu dus wel weer SEPA stortingen, waardoor betalingen een stuk eenvoudiger en sneller zijn. In Nederland is dit echter helaas nog niet het geval. Wanneer het ook weer weer mogelijk gaat zijn is nog onduidelijk.

Vind hier een uitgebreide Insiders-analyse van Binance coin (BNB).

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.