De dalende bitcoin (BTC) koers weet maar niet van ophouden. Het neerwaartse momentum is sterk en liet de koers sinds begin deze maand al met ruim 17% in waarde dalen. En vergeleken met de huidige all-time high (ATH) van BTC is het beeld natuurlijk nog dramatischer. Waar ligt een mogelijke bodem?

Bitcoin koers kan naar $28k zakken

Middels technische analyse kunnen analisten en traders een inschatting maken van waar de koers mogelijk steun of weerstand kan vinden, en ook tot hoever de koers kan stijgen of dalen. Dergelijke niveaus worden onder andere op basis van historische prijsgegevens en technische patronen bepaald. Belangrijk hierbij om te onthouden is dat dergelijke prijsniveaus en patronen zeker geen garantie bieden.

De bekende handelaar Peter Brandt zei op 1 mei al dat hij verwachtte dat de bitcoin koers wel eens een stuk verder kon gaan dalen. Op dat moment handelde bitcoin op een prijs van $37.600 nadat het onderuit een stijgend trendkanaal was gezakt. Het technische target voor een uitbraak aan de onderzijde van dit patroon lag volgens Brandt op dat moment bij $28.000.

The completion of a bear channel typically results in a decline equal to the width of the channel, or in this case a hard test of 32,000 or so — my guess is 28,000
This does NOT make me a hater $BTC pic.twitter.com/tTtuALZvSt

— Peter Brandt (@PeterLBrandt) April 30, 2022

Belangrijke support voor bitcoin

Het target dat Brandt noemt komt overeen met de support in het $28.000-29.000 gebied. De vorige twee keer (in januari en juni 2021) dat bitcoin hier aankwam, kon de koers tot twee keer toe naar een nieuwe ATH stijgen. Andere analisten zien dit ook als een mogelijke bodem, zoals in de bitcoin update van vandaag te lezen was. Uiteraard bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Ook is de wereldwijde situatie nu heel anders, met veel meer onzekerheid onder investeerders.

Uiteindelijk weet niemand waar de bodem uiteindelijk gevormd zal worden. Trader Nebraskangooner noemt de huidige situatie dan dan ook “moeilijke tijden voor messenvangers” en deelt een belangrijk stukje advies:

“Messenvangers hebben moeilijke tijden. Ik ben altijd graag een paar procent te laat op een feestje in plaats van steeds weer te vroeg te zijn. Dit is iets dat ik heb geleerd wat me heel veel geld heeft bespaard.”

Knife catchers sure are having a hard time.

I will always gladly be a couple percent late to a party rather than be too early over and over.

This is one thing I learned from my mentors that has saved me loads of money.

— Nebraskangooner (@Nebraskangooner) May 9, 2022

Over bitcoin traden leren

Wil jij meer leren over bitcoin trading en hoe je het traden het beste aan kan pakken in de huidige situatie? Kom 30 dagen gratis een kijkje nemen in de Crypto Insiders Premium omgeving! Stel je vragen daar direct aan analisten, crypto coaches en de fanatieke CI community.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.