De CEO van JPMorgan Chase, Jamie Dimon, heeft gisteren in een bericht naar aandeelhouders een aantal belangrijke dingen wat betreft de wereld van cryptocurrencies laten weten. Voorheen stond Dimon altijd bekend als fervent anti-crypto, maar zijn mening lijkt ondertussen enigszins te zijn veranderd. Volgens Dimon zijn blockchain technologie en decentralized finance (DeFi) vandaag de dag iets om absoluut rekening mee te houden.

JPMorgan Chase over crypto

JPMorgan Chase is een reusachtige Amerikaanse investeringsbank. Het is zelfs de grootste bank ter wereld als het op marktkapitalisatie aankomt. Positieve geluiden richting de crypto industrie vanuit deze bank zijn daarom behoorlijk positief te noemen.

In de jaarlijkse brief aan aandeelhouders spreekt CEO Dimon uitvoerig over de mogelijkheden van de crypto industrie. Volgens hem zijn nieuwe technologien zoals blockchain in staat om het huidige financiële systeem behoorlijk te veranderen. Om die reden zou de bank aan het front van technologische innovatie moeten staan.

“Decentralized Finance en blockchain zijn echte, nieuwe technologieën die zowel publiek als privaat kunnen worden ingezet, al dan niet met toestemming. JPMorgan Chase loopt voorop in deze innovatie. We gebruiken een blockchain-netwerk genaamd Liink om banken in staat te stellen complexe informatie te delen, en we gebruiken ook een blockchain om getokeniseerde Amerikaanse dollar stortingen te verplaatsen met JPM Coin.”

Metaverse

In februari van dit jaar liet JPMorgan Chase al weten dat zij enorm geinteresseerd waren in de metaverse. De bank zag destijds al kansen in deze virtuele ruimte en traden zelfs de metaverse wereld van Decentraland (MANA) binnen. 

“Het succes van het bouwen en schalen in de metaverse hangt af van het hebben van een robuust en flexibel financieel ecosysteem dat gebruikers in staat zal stellen naadloos aan te sluiten tussen de fysieke en virtuele werelden. Onze benadering van betalingen en financiële infrastructuur zal die interoperabiliteit laten groeien.”

Het is duidelijk dat zelfs de allergrootste financiële reuzen van de wereld niet meer om de crypto industrie heen kunnen. De mate van adoptie die we het afgelopen jaar hebben gezien als hoogstwaarschijnlijk dan ook niet in de nabije toekomst ten einde komen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.