De controversiële host van de razenpopulaire podcast Joe Rogan Experience, Joe Rogan, heeft zich onlangs uitgelaten als sterke voorstander van bitcoin (BTC) en de wereld van crypto. Ondanks de huidige staat van de crypto markten is bitcoin volgens Rogan een levensvatbaar betaalmiddel. Overheden vrezen dit echter en Rogan verwacht daarom in de toekomst een heftige reactie van wetgevers en regulatoren in de Verenigde Staten.

Bitcoin in Joe Rogan Experience

In een aflevering van zijn podcast met MMA-atleet Khalil Rountree liet Rogan weten dat hij volledig overtuigd is van bitcoin. Volgens hem is bitcoin vandaag de dag te vergelijken met het internet toen dit nog in de kinderschoenen stond. 

“Ik denk over Bitcoin op dezelfde manier als ik denk over het vroege internet. Ik denk dat ze het niet zagen aankomen en nu is het een levensvatbare vorm van valuta en je kunt er echt dingen mee kopen en ik denk dat de regering door het lint gaat.”

Volgens Rogan maakt de Amerikaanse overheid zich grote zorgen over de adoptie van bitcoin en andere cryptocurrencies. Zij zien de controle over valuta uit hun handen glippen en zullen in de toekomst proberen deze controle terug te pakken, aldus Joe Rogan. Hetzelfde werd door de overheid geprobeerd met het internet stelt Rogan, maar dit mislukte door een heftige reactie van de bevolking.

Bitcoin als betaalmiddel

Als we Rogan mogen geloven dan zal de overheid in de toekomst dit toch gaan proberen met de crypto industrie. Hij geeft aan dat een mogelijk scenario een verbod zoals dat in 2021 in China werd ingevoerd is. Vervolgens zal de overheid hun eigen digitale valuta uitbrengen, bijvoorbeeld in de vorm van een central bank digital currency (CBDC), om zo de controle over de valuta van de bevolking terug te winnen.

“Er komt een tijd dat een regering, of het nu de Verenigde Staten zijn of een andere regering, gaat proberen om een digitale munt te implementeren, ik weet dat ze het al doen in China, maar ze gaan proberen om een digitale munt te implementeren, een gecentraliseerde digitale munt die ze kunnen controleren […] Dat zou een écht iets kunnen zijn waar ze letterlijk 1.000% kunnen beperken waar je je geld aan uitgeeft.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.