Boris Johnson gaat op 5 september stoppen als premier van het Verenigd Koninkrijk. In het land is men nu volop bezig met de volgende vraag: ‘wie wordt de opvolger van Boris Johnson?’ De opvolger gaat komen uit The Conservative Party en er zijn op dit moment twee topkandidaten. Beide kandidaten hebben in het verleden laten blijken pro bitcoin (BTC) te zijn.

De kandidaten zijn Rishi Sunak en Liz Truss. Zij gaan de strijd aan om in september het leiderschap van de partij, en daarmee het premierschap, over te nemen. In 2018 pleitte Truss al voor een regelvrije aanpak richting bitcoin en cryptocurrencies. Dit zodat het Verenigd Koninkrijk de technologie kon omarmen. In 2020 was Truss voorzitter van de Raad van Handel. In die rol zorgde ze al voor een digitaal handelsnetwerk, wat bevorderlijk was voor fintech bedrijven. Digitalisering van belangrijke exportmarkten was hierbij de insteek.

We should welcome #cryptocurrencies in a way that doesn’t constrain their potential. Liberate free enterprise areas by removing regulations that restrict prosperity. #PolicyExchange #futureoffreedom #shakeup

— Liz for Leader (@trussliz) January 30, 2018

Een van de concurrenten van Truss, Rishi Sunak, heeft ook beslissingen genomen en uitspraken gedaan die in het voordeel van crypto zijn. Zo heeft hij eerder aangegeven dat de Britse overheid een prioriteit zou maken financiële technologie. Stablecoins en central bank digital currencies (CBDC’s) zijn hier een onderdeel van. Adoptie van deze stablecoins en andere cryptocurrencies heeft hij regelmatig gepromoot. Sunak heeft ook het idee om van het Verenigd Koninkrijk een wereldwijde crypto hub te maken. Om die reden heeft hij The Royal Mint, een Britse overheidsorganisatie, verzocht om een NFT (non-fungible token) te maken. 

Laat het VK crypto kansen liggen?

Vorige maand liet oud minister van Financiën, Philip Hammond, zich overigens nog negatief uit over het crypto beleid van de het Verenigd Koninkrijk. Hij is van mening dat het land achterloopt op gebied van regelgeving en daardoor kansen laat liggen.

Wie de opvolger van Boris Johnson ook wordt, over een ding zullen ze het eens zijn. Bitcoin dient omarmt te worden en crypto kansen benut.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.