Toen Rusland plotseling Oekraïne binnenviel was de paniek in de markt kortstondig groot. De bitcoin (BTC) koers daalde tot onder de $35.000 en even was het sentiment erg slecht. Inmiddels zijn we echter weer wat omhoog gekrabbeld en volgens analisten zien de signalen er op het moment eigenlijk best wel positief uit. Voorzichtig stellen de eerste experts dan ook dat de bodem hoogstwaarschijnlijk bereikt is.

Bitcoin whales

Een van die signalen is het feit dat grote bitcoin investeerders, ofwel whales, in de prijsrange tussen de $35.000 en de $40.000 gigantische hoeveelheden transacties hebben gedaan, zo stelt Santiment. Het aantal transacties van meer dan $1 miljoen stond op het hoogste punt in zeker een maand tijd. De vorige keer dat zoveel transacties gemaakt werden door whales schoot de bitcoin koers vervolgens zeker 15% omhoog.

“Terwijl de Bitcoin-prijzen een dieptepunt bereikten op $34,7k met het oorlogsnieuws van donderdag, hebben whales een aantal MASSIEVE transacties gedaan. Dit is het grootste aantal van zowel $100k+ als $1m+ $BTC transacties sinds 24 jan. toen de prijzen +15% sprongen de week erna.”

As #Bitcoin prices bottomed out at $34.7k with Thursday’s war news, whales have made some MASSIVE transactions. This has been the largest amount of both $100k+ and $1m+ $BTC transactions since Jan. 24th, when prices jumped +15% the week following. https://t.co/gpyqFS9UGi pic.twitter.com/laeSxeHUXV

— Santiment (@santimentfeed) February 25, 2022

Bitcoin bodem bereikt?

Ook opmerkelijk is het feit dat toen zowel de EU als de VS sancties tegen Rusland aankondigden de crypto markten eigenlijk direct begonnen te herstellen. Blijkbaar vielen sancties goed in de smaak bij investeerders in het Westen.

Volgens vooraanstaande commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, is het dan ook waarschijnlijk dat we inmiddels de bodem hebben gezien. Hij verwacht dat er nog ver in de toekomst gesproken zal worden over het huidige gebied als een uitgelezen kans om te kopen.

“Ik denk dat dit uiteindelijk een zeer goede koopkans voor Bitcoin zal zijn voor handelaren op de langere termijn. Er zal op worden teruggekeken in de geschiedenis als een bepalend moment,” verklaarde hij.

Uiteraard hebben analisten het ook wel eens mis en bestaat er geen garantie dat er inderdaad een bodem is bereikt. Desalniettemin zijn de signalen positief en dit zou zich in het sentiment kunnen vertalen.

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.