Nu Rusland officieel van start is gegaan met de invasie van Oekraïne vragen veel investeerders zich af hoe zij hun vermogen veilig kunnen stellen. De bitcoin (BTC) koers is tot de schrik van crypto beleggers echter behoorlijk onderuit gezakt naar aanleiding van het tragische nieuws. Volgens de CEO van Global Investors, Frank Holmes, is op dit moment goud nog altijd de beste activa om in het bezit te hebben tijdens een oorlog. In de toekomst kan deze balans echter verschuiven in het voordeel van bitcoin.

Goud vs. bitcoin

Holmes liet in een interview met Kitco News weten dat hij meer vertrouwen heeft in goud dan bitcoin als het op beschermen van waarde tijdens een conflict aankomt. Volgens hem heeft goud simpelweg het voordeel dat het al jaren als store of value, ofwel oppotmiddel, wordt gebruikt tijdens onstuimige periodes.

Bitcoin heeft volgens Holmes de potentie om goud van de troon te stoten als ultieme store of value, maar op dit moment moet bitcoin zich simpelweg nog bewijzen. Mocht er in de toekomst duidelijke regulatie komen en bitcoin steeds meer volwassen worden dan kan de cryptocurrency een waardig alternatief voor goud worden, aldus Holmes.

“Als je naar goud kijkt, zie je dat het in de breedte en de diepte van zijn historische betekenis als prachtige activa pas echt tot zijn recht komt als je oorlog hebt. Bitcoin is een nieuw fenomeen. […] Historisch gezien is het goud geweest, en daar zou ik bij blijven. Zodra er meer regelgeving komt in het crypto-ecosysteem, zal Bitcoin wereldwijd de belangstelling wekken.”

Goud doet goede zaken

Het zal menig bitcoin maximalist pijn doen om te zien dat de goudkoers de laatste tijd enorm stijgt. Desalniettemin gelooft Holmes dat goud op dit moment nog altijd ondergewaardeerd is. Hij stelt dat goud eigenlijk voor minstens $4.000 verhandeld zou moeten worden, maar dat een realistisch prijsdoel tussen de $2.500 en $3.000 ligt.

Ondanks het feit dat Holmes gelooft dat goud beter geschikt is voor investeerders die hun vermogen willen beschermen, stelt hij dat bitcoin in 2022 toch beter zal presteren dan goud! Dit zal vooral komen door millennials, aldus Holmes.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.