Investeren in crypto is voor sommige mensen misschien gemakkelijk, maar niet altijd als je een instituut bent. Als je veel geld beheert en de nodige verantwoordelijkheden hebt, dan heb je iets andere behoeften dan kleine investeerders. BlackRock, een van ’s werelds grootste vermogensbeheerders, helpt nu een handje.

BlackRock gaat crypto aanbieden

Crypto exchange Coinbase schrijft in een persbericht dat BlackRock instituten toe gaat laten om in cryptocurrencies te handelen. Coinbase wordt niet alleen de plek waar de coins worden aangekocht en weer kunnen worden verkocht, maar ook de custodian. De echte tokens blijven dus in handen van Coinbase.

Instituten zien wat ze verhandelen op BlackRocks allesomvattende handelsplatform Aladdin, waar instituten alles op kunnen verhandelen wat ze willen. Crypto waren zonder reguliere beursproducten zoals futures nog niet mogelijk, maar daar komt nu verandering in.

De Amerikaanse exchange heeft, net zoals sommige andere exchanges tegenwoordig, een apart bedrijf voor het opslaan van de digitale activa. Dit bedrijf, Coinbase Custody Trust Company, is een officiële custodian wordt gereguleerd door de staat New York. Dat betekent dat het goed te vertrouwen is. Dat moet ook wel, gezien het vertrouwen dat op de enorme activabeheerder BlackRock wordt gelegd.

De exchange verklaart dat je op dit moment met Coinbase Custody zo’n 200 digitale activa kan verhandelen en meer dan 300 tokens veilig op kunt slaan.

Crypto blijft, volgens BlackRock

BlackRock is misschien niet zo bekend in de oren van de gemiddelde investeerder, maar het is de op één na grootste vermogensbeheerder ter wereld. Het bedrijf beheert zo’n 8,5 biljoen dollar – dat is 8.500 miljard dollar. Op dit moment is alleen Vanguard iets groter.

De vermogensbeheerder was de afgelopen tijd in het nieuws omdat het vaak erg positief was over cryptocurrencies. Zo verklaarde de voormalige topman Edward Down dat Bitcoin niet gaat verdwijnen, en dat het niet zo gek zou zijn als iedereen investeerder over een paar jaar bitcoin in zijn portfolio heeft zitten.

Ook Larry Fink, de huidige CEO, bestudeert de nieuwe markt aandachtig. Dat blijkt duidelijk uit de nieuwe aankondiging. Hij verklaarde toen de oorlog in Oekraïne begon dat deze de adoptie van crypto kan laten versnellen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.