Het Amerikaanse bedrijf Civic Science, een business intelligence bedrijf heeft duizenden cryptocurrency investeerders een enquête laten invullen. Deze enquête ging over wat voor impact de recente markt crash heeft gehad over de keuzes van de investeerders. Uit deze enquête bleek dat 26% van de respondenten aangaf veel van hun posities te hebben verkocht. 20% gaf aan slechts een klein gedeelte te hebben verkocht,

Ook bleek dat de meest financieel stabiele respondenten (die meer dan $150.000 per jaar verdienen) het minst hebben verkocht. Slechts 28% van deze groep heeft haar positie verkocht. In tegenstelling tot de rijke hebben 65% van de respondenten met een laag inkomen hun positie verkocht.

Cryptocurrencies interessant onder rijke investeerders

Verschillende andere onderzoeken hebben aangetoond dat digitale activa een erg interessante investering kan zijn voor rijke personen. Een enquête die is uitgevoerd door CNBC eind vorig jaar toonde aan dat 83% van de millennial miljonairs cryptocurrencies bezit.

Deze rijke groep heeft ook aangegeven een flink deel van hun vermogen in bitcoin (BTC) of andere cryptocurrencies te hebben. 53% van de respondenten gaf aan dat minimaal de helft van hun portfolio in crypto zit. 30% gaf aan dat driekwart van hun vermogen in digitale activa is geïnvesteerd. 48% van deze respondenten geeft ook aan van plan te zijn hun allocatie in crypto te verhogen in 2022. Slechts 6% wil haar positie verkleinen.

Investeren in crypto wordt minder populair

Toch is de mening ondertussen veranderd door de harde daling die de cryptocurrency sector heeft doormaakt. In januari gaven 54% van de respondenten aan dat de volatiliteit in de markt een nadeel was. Op dit moment is het 58% van de respondenten die dit denken.

Andere redenen die investeerder tegenhoudt om in de sector te investeren is dat ze bitcoin niet vertrouwen. 10% geeft aan het geld niet te hebben. Verder werd duidelijk dat 5% van de respondenten niet snapt hoe ze moeten investeren in deze sector.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.