Onlangs vond er op de Australische televisie een opmerkelijk interview plaats. De presentator van The Sunday Project, Hamish Macdonald, had een man te gast die naar eigen zeggen de oprichter van het Bitcoin (BTC) netwerk en de persoon achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto is. 

Wie is de oprichter van Bitcoin?

Het is vandaag de dag nog niet bewezen wie er daadwerkelijk schuilgaat achter de naam Satoshi Nakamoto. Er bestaan een heleboel theorieën, maar geen enkele van deze theorieën heeft een kritische benadering overleefd. Dr. Craig Wright, een computer wetenschapper, stelt echter tijdens het interview dat we niet verder hoeven te zoeken. Hij zou namelijk Satoshi Nakamoto zijn.

Tijdens het interview vroeg Macdonald aan Wright of hij ook bewijs had voor deze fantastische claim. Als antwoord op deze vraag kreeg de presentator van het programma echter een hoop scheldwoorden naar zijn hoofd gegooid. Het leveren van bewijs bleef, niet geheel onverwachts, uit. Het interview liep al snel uit de hand en verdere nuttige discussie over het onderwerp was ver te zoeken.

Bitcoin-oprichter Satoshi Nakamoto impersonator

Het is niet de eerste keer dat Wright claimt dat hij verantwoordelijk was voor het ontstaan van het Bitcoin netwerk. Hij roept dit al sinds 2016. Destijds zou hij zogenaamd bewijs hebben geleverd in de vorm van cryptografische sleutels die een link zouden leggen tussen de allereerste bitcoin transactie ooit, reeds in 2009. 

De geloofwaardigheid van Wright is echter niet bepaald iets om over naar huis te schrijven. Zo zou hij een significant deel van zijn proefschrift voor zijn PhD hebben gestolen en op die manier plagiaat hebben gepleegd. Door het gebrek aan sterk bewijs en zijn twijfelachtige reputatie is er eigenlijk ook niemand in de markt die echt gelooft dat Wright de oprichter van het Bitcoin netwerk is.

Over de jaren zijn er tal van mensen geweest die vergelijkbare claims hebben gemaakt, maar het feit blijft dat geen van hen tot dusver een overtuigende zaak voor zichzelf heeft kunnen maken. De vraag wie Satoshi Nakamoto echt is kan daarom vandaag de dag nog niet beantwoord worden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.