Instagram, het populaire sociale mediaplatform voor foto’s en video’s, gaat binnenkort non-fungible tokens (NFT) ondersteunen. Dat onthult Meta CEO Mark Zuckerberg tijdens het South by Southwest (SXSW) festival in Austin, Texas.

Mark Zuckerberg confirms NFTs are coming to Instagram https://t.co/HmVI79AouP pic.twitter.com/BWtyRCWX9I

— Engadget (@engadget) March 15, 2022

“We werken eraan om op de korte termijn NFT’s naar Instagram te brengen,” aldus Zuckerberg. Wanneer dat precies zal zijn, blijft echter onbekend. Zuckerberg onthult ook niet wat deze NFT’s inhouden, maar het zal dan waarschijnlijk om een soort digitaal eigendomsbewijs gaan voor foto’s en video’s.

Zuckerberg meldt wel dat ondersteuning voor NFT’s op Instagram ergens in de komende maanden wordt toegevoegd. Hij voegt daaraantoe dat “hopelijk” daarna met Instagram zelf NFT’s gemaakt kunnen worden.

“Ik ben nog niet klaar om vandaag precies aan te kondigen wat dat gaat worden. Maar over de komende maanden zal je de mogelijkheid hebben een aantal van je NFT’s toe te voegen. Hopelijk in de loop van de tijd dingen binnen die omgeving kunnen genereren.”

Facebook en de metaverse rage

Facebook, eigenaar van Instagram en WhatsApp, veranderde eind vorig jaar zijn bedrijfsnaam naar Meta. Het bedrijf wil hiermee inspelen op rage omtrent de metaverse. Dat pakt tot dusver niet goed uit voor het bedrijf dat de laatste maanden behoorlijk verlies leed. Dat gezegd hebbende, is de metaverse van Facebook ook nog niet beschikbaar en was dit waarschijnlijk een beslissing voor de lange termijn.

Facebook waagde zich overigens al eerder aan cryptocurrency. Het bedrijf was namelijk van plan een eigen stablecoin uit te brengen, genaamd “Libra.” Dat viel echter slecht in de smaak bij vrijwel alle toezichthouders waardoor het project nooit lanceerde. Ook een naamsverandering naar “Diem” was niet genoeg om het van de grond te krijgen.

De laatste tijd zien we de rage omtrent metaverse en NFT’s flink afzwakken. Desondanks zien we het aantal grote spelers omtrent deze nieuwe technologie alsmaar toenemen. Vandaag kondigde de grote bank HSBC aan dat het digitaal vastgoed heeft gekocht in The Sandbox (SAND).

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.