De hype omtrent non-fungible tokens (NFT) koelde de laatste tijd flink af, maar deze markt lijkt langzamerhand weer behoorlijk op te warmen. Onlangs kondigde Mark Zuckerberg, CEO van Meta, aan dat Instagram binnenkort NFT’s gaat ondersteunen.

Wanneer Instagram precies NFT functionaliteiten toevoegt aan het sociale mediaplatform is echter nog onbekend. Zuckerberg, tevens eigenaar van Facebook en WhatsApp, zei toen dat ondersteuning voor NFT’s ergens in de “komende maanden” wordt toegevoegd.

Volgens Deutsche Bank, de enorme Duits-internationale investeringsbank, kan het grote publiek van Instagram voor een enorme boost zorgen voor de NFT-markt. Deutsche Bank meldt in een nieuw onderzoeksrapport dat NFT’s hierdoor mogelijk “mainstream” worden, zoals geciteerd door Coindesk.

NFT wordt mainstream met Instagram

Volgens de bank wordt het namelijk makkelijker om NFT’s te kopen en verkopen via Instagram en dat verlaagt de barrière om deze markt in te stappen voor nieuwe gebruikers. Ook zorgt de grote naamsbekendheid van Instagram ervoor dat NFT’s mogelijk als meer legitiem worden gezien. Dat kan ook de barrière om in te stappen verlagen, zegt Deutsche Bank.

Verder meldt Deutsche Bank dat de kans zeer groot is dat de NFT marktplaats op Instagram sterk zal aanslaan. Volgens de bank kan deze Instagram NFT marktplaats zelfs voor een netto jaarlijks rendement van $8 miljard zorgen.

De bank schat daarnaast in dat ook andere grote partijen, zoals eBay, Snap en Twitter mogelijk in de toekomst NFT’s zal ondersteunen. Het is echter een enigszins merkwaardige opmerking, aangezien Twitter dit in zekere mate al doet. Twitter voegde in januari NFT ondersteuning toe voor de profielplaatjes op het platform.

Verder zegt de bank dat de NFT wereld momenteel in soort “hypergoei modus” zit ondanks dat de markt begin dit jaar behoorlijk afkoelde. Het transactievolume van de NFT markt steeg in 2021 met maar liefst 2.500% ten opzichte van 2020 naar $25 miljard. De bank schat dat de totale marktwaarde van NFT’s naar zelfs $1 biljoen kan stijgen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.