De CEO van Meta, Mark Zuckerberg, maakte onlangs bekend dat het razendpopulaire social media platform Instagram is begonnen met het testen van non-fungible token (NFT) integratie. Volgens Zuckerberg zal hetzelfde mogelijk binnenkort al plaatsvinden op Facebook.

Meta omarmt NFT’s.

Op maandag maakte de topman van Instagram, Adam Mosser, bekend dat een kleine groep gebruikers in de Verenigde Staten NFT’s konden gaan gebruiken op hun feed, stories en berichten op het platform. Deze “digitale verzamelitems” zouden gebruikt kunnen worden op dezelfde manier als bijvoorbeeld profielfoto’s nu al gebruikt worden.

NFTs on Instagram

This week we’re beginning to test digital collectibles with a handful of US creators and collectors who will be able to share NFTs on Instagram. There will be no fees associated with posting or sharing a digital collectible on IG.

See you next week! pic.twitter.com/VuJbMVSBDr

— Adam Mosseri (@mosseri) May 9, 2022

Mosser erkende ook dat er een bepaalde “spanning” ontstaat door het gebruik van NFT’s door Instagram. Veelal wordt decentralisatie namelijk door de gemeenschap bijna als iets heiligs gezien, maar in het geval van Instagram is decentralisatie natuurlijk ver te zoeken. 

“Ik wil van tevoren erkennen dat NFT’s en blockchain technologie en Web3 in bredere zin alles te maken hebben met het verdelen van vertrouwen, het verdelen van macht. Maar Instagram is fundamenteel een gecentraliseerd platform, dus daar zit een spanningsveld.”

Instagram gebruikers kunnen zelfs externe wallets, zoals die van Rainbow of MetaMask, koppelen aan hun Instagram account. In de toekomst zullen hier onder andere wallets van Coinbase en Phantom aan worden toegevoegd. Daarnaast kunnen NFT’s die worden gebouwd op de Ethereum (ETH), Polygon (MATIC), Solana (SOL) en Flow blockchains worden gebruikt op Instagram.

Meta en Web3

Volgens Mark Zuckerberg zal de komende jaren in het teken staan van de groei van Web3. Hij verwacht dat Web3 binnen nu en vijf jaar een volwassen industrie zal worden en Meta neemt naar eigen zeggen hier een belangrijke eerste stap in. Zuckerberg verwacht dat andere tech giganten het voorbeeld van Meta zullen volgen.

Volgens een rapport dat werd gepubliceerd door Deutsche Bank zou de integratie van NFT’s door Meta platformen inderdaad een behoorlijk impuls kunnen geven aan de NFT industrie. Zij stellen dat het op deze manier namelijk makkelijker wordt voor gebruikers om NFT’s te gebruiken en dat het zo de hele markt vooruit kan trekken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.