Vandaag wordt Shiba Inu (SHIB) meegenomen in de Insider-analyse. Deze coin kreeg de meeste stemmen in de premium omgeving van Crypto Insiders en zal daarom worden behandeld in deze editie van de Insider-analyse. Shiba Inu begon ooit als een meme-coin en grapje maar is ondertussen uitgegroeid tot een serieus project.

Hieronder kijken we eerst naar de recente ontwikkelingen rondom het project van SHIB en wat we nog in de toekomst kunnen verwachten. Daarna wordt het sentiment op de markt gemeten en analyseren we op basis van technische analyse de grafiek van de cryptocurrency. 

Wil jij ook stemmen op jouw favoriete coin? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving voor leden en laat je stem achter. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis uitproberen!

Recente ontwikkelingen SHIB

Hoewel Shiba Inu ooit begon als meme-coin zonder enige use case lijkt het project ondertussen toch uitgegroeid te zijn in een volwaardig ecosysteem. Ondertussen vallen er meerdere projecten onder de Shiba Inu noemer. Een daarvan is ShibaSwap. ShibaSwap is een vrij nieuw project. Op dit platform kunnen gebruikers gebruik maken van een gedecentraliseerde exchange (DEX). ShibaSwap heeft veel functionaliteiten die we ook zien bij andere populaire DEXen. Denk hierbij aan token swapping, liquiditeitspools met mogelijkheden om te staken, governance en nog zelfs een non-fungible token (NFT) marktplaats.

Naast ShibaSwap zijn er ook nog twee verschillende tokens uitgekomen binnen het Shiba Inu ecosysteem. Deze coins heten Doge Killer (LEASH) en Bone ShibaSwap (BONE). Deze tokens kunnen gebruikt worden voor de opkomende metaverse, hier later dit stuk meer over, en het ShibaSwap platform. Deze tokens kunnen op ShibaSwap gebruikt worden om mee te staken, swappen en liquiditeit mee te verschaffen.

Wat kunnen we nog van Shiba Inu verwachten?

Naast de DEX is Shiba ook een sector ingedoken die onlangs erg populair is geworden. Dit is namelijk de metaverse. Dit heeft het project in deze tweet aangekondigd. Voor deze metaverse is het ook mogelijk om stukken land te kopen. Houders van de LEASH token krijgen voorrang bij het kopen van deze percelen. Helaas is er verder nog weinig bekend over deze virtuele wereld. De ontwikkelaars gaven aan dat de metaverse in 2022 uit zou komen. We kunnen dus stellen dat de metaverse in ieder geval voor of in Q4 betreedbaar is.

Marktsentiment en adoptie

Shiba Inu is over de afgelopen periode extreem populair geworden. In 2021 werd Shiba Inu zelfs vaker bekeken dan bitcoin (BTC), ofwel de nummer 1 cryptocurrency ter wereld. Dit blijkt uit cijfers van CoinMarketCap zelf. SHIB is ook de op 2 na meest gehouden cryptocurrency op de Ethereum (ETH) blockchain. Enkel ETH en FTX Token (FTT) staan hoger in dit lijstje. Hoewel SHIB in 2021 de populairste cryptocurrency ter wereld was lijkt het erop dat de transacties langzaamaan af beginnen te nemen, schreef Crypto-Insiders eerder deze maand. Wellicht dat de additionele projecten in het Shiba Inu ecosysteem het project weer omhoog kunnen helpen.

Technische analyse SHIB

SHIB heeft over de afgelopen 24 uur een daling doorgemaakt van ongeveer 3%. Over de afgelopen zeven dagen zagen we een vergelijkbare daling. In deze periode daalde de coin namelijk met ongeveer 2,5%. SHIB staat op het moment van schrijven op de 15e plaats op basis van marktwaarde. Zoals we eerder achter waren gekomen is de populariteit van SHIB afgenomen als we kijken naar de transacties die met SHIB worden gedaan. Dit reflecteert zich ook in de koers van de coin. Sinds de all-time high die werd gemaakt in oktober van vorig jaar zijn we enkel nog maar aan het dalen. Na een kleine uitbraak uit de neerwaartse trend in februari van dit jaar zijn we direct overgegaan op een nieuwe smallere neerwaartse trend. Deze bearish signalen worden alleen maar extra ondersteund door de death cross die heeft plaatsgevonden op de grafiek. Vooralsnog lijkt het erop dat we nog verder naar beneden kunnen. 

Hoe bepaal ik het juiste moment om te kopen?

Overweeg je een positie te nemen in SHIB maar weet je niet zo goed wanneer je het best kunt instappen? Vraag het aan een ervaren analist in onze premium omgeving voor leden! Hier worden dagelijks additionele technische analyses gedeeld door verschillende analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier vrij eenvoudig in contact met verschillende analisten en ervaren crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.