Vandaag in de Insider-analyse nemen we Filecoin (FIL) onder de loep. Deze cryptocurrency werd aangevraagd door leden in de premium omgeving van Crypto Insiders en wordt daarom behandeld in deze editie. Hieronder kijken we eerst naar de meest recente ontwikkelingen omtrent het project van FIL en wat we in de toekomst kunnen verwachten. Daarna wordt het sentiment op de markt gemeten en analyseren we op basis van een technische analyse de koersgrafiek van de crypto. Filecoin wilt een platform bieden waarop iedereen verschillende documenten kan opslaan om zo ‘s werelds grootste en belangrijkste opslag te worden.

Recente ontwikkelingen Filecoin (FIL)

Een van de meest belangrijke ontwikkelingen voor Filecoin was dit bericht. Hierin wordt aangegeven dat Protocol Labs onderzoeker Raúl Kripalani met de Filecoin Virtual Machine kwam. Zij geven zelf aan dat dit een van de steunpilaren is in de evolutie naar een gedecentraliseerd storage systeem. Deze update bracht smart contracts met zich mee en Filecoin kon hierdoor veel verschillende nieuwe functionaliteiten bieden. Deze verschillende nieuwe mogelijkheden zijn opgenomen in deze blogpost

Wat kunnen we nog van Filecoin verwachten?

Filecoin heeft na het uitgeven van hun mainnet in 2020/2021 geen officiële eigen roadmap meer gemaakt. Hierdoor kunnen we dus niet zien wat de oprichters van het project nog zelf van plan zijn aan het netwerk te verbeteren. Doordat gebruikers en ontwikkelaars zelf verbeteringen aan het platform kunnen voorstellen, waar vervolgens door token houders op gestemd kan worden, gebeurt er veel tegelijkertijd in de community van Filecoin. Daarom is er wel een community roadmap opgezet waar te zien is wat er binnen de community aan zit te komen.

Daarnaast om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen het project is het goed om de eerder genoemde voorstellen van gebruikers en ontwikkelaars bij te houden. Dat kan onderaan deze pagina. Hier staat ook welke update al is doorgevoerd, welke wel of niet doorgaan en welke nog in conceptvorm zijn. 

Marktsentiment en adoptie

Hoewel Filecoin al een vrij oude coin is zien we pas sinds kort dat het project echt populair is. Deze populariteit is in een korte tijd echter erg hard gegroeid. Zo waren er in april van 2021 slechts rond de 100 projecten gebouwd op Filecoin, maar zien we dat dit er ondertussen al ongeveer 350 zijn. Op de onderstaande grafiek is de groei duidelijk te zien. 

In dezelfde periode als de grafiek hierboven zien we dat de populariteit op de sociale media van het project ook even hard is toegenomen. Vanaf februari 2021 tot en met eind maart 2022 zien we dat het aantal volgers met ongeveer 43.000 is toegenomen. 

Ook zien we op onderstaande grafiek dat het netwerk meer gebruikt wordt doordat er ook meer transactiekosten betaald worden. 

Dit zijn dus allemaal mooie gegevens die aantonen dat het project de afgelopen tijd een prachtige groei heeft doorgemaakt. Het zal interessant zijn om te zien hoe hoog Filecoin uiteindelijk zou kunnen eindigen. 

Technische analyse FIL

FIL wist over de afgelopen 24 uur een neutrale positie aan te nemen in de markt. De coin beperkte het verlies en daalde slechts met 0,05%. Over de afgelopen zeven dagen ging het al een stuk beter, FIL steeg namelijk met ongeveer 34% in waarde. Door deze stijging staat FIL op de 37e plaats op basis van marktwaarde. 

Als we naar de grafiek kijken zien we over de lange termijn toch helaas een iets minder positief plaatje. Hier vormen we al voor een lange periode een neerwaartse trend. Toch lijkt het erop dat we voor het eerst in deze neerwaartse trend een periode van zijwaartse prijsactie zien. Dit zou erop kunnen wijzen dat investeerders hun FIL niet voor minder meer willen verkopen voor een lagere prijs en dat we eindelijk mogelijk naar boven kunnen gaan. Op het moment zien we alleen nog wel erg sterke weerstand van de bovenste trendlijn rond de $30. Mochten we dit niveau overtuigend doorbreken is er een kans om een opwaartse trend te maken. Tot die tijd zit FIL in een bearish patroon.

Hoe bepaal ik het juiste moment om te kopen?

Overweeg je een positie te nemen in FIL, maar weet je niet zo goed wanneer je het best kunt instappen? Vraag het aan een ervaren analist in onze premium omgeving voor leden! Hier worden dagelijks additionele technische analyses gedeeld door verschillende analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier vrij eenvoudig in contact met verschillende analisten en ervaren crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.