Vandaag zal Cronos (CRO) worden behandeld in de Insider-analyse. Deze coin steeg de meeste stemmen in de premium omgeving van Crypto Insiders en wordt daarom behandeld in deze editie van de Insider-analyse. Cronos, voorheen Crypto.com, is zowel een exchange als een betaal en financial services platform. 

Hieronder kijken we eerst naar de recente ontwikkelingen rondom het project van CRO en wat we nog in de toekomst kunnen verwachten. Daarna wordt het sentiment op de markt gemeten en analyseren we op basis van technische analyse de grafiek van de cryptocurrency

Wil jij ook stemmen op jouw favoriete coin? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving voor leden en laat je stem achter. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis uitproberen!

Recente ontwikkelingen CRO

De eerste opvallende recente ontwikkeling rondom het project is haar naamswijziging. Waar het project zichzelf eerst Crypto.com noemde, heet het nu Cronos. Dit is gedaan door het team achter het project omdat de nieuwe naam naar eigen zeggen beter het gedecentraliseerde karakter reflecteert. Het Cronos-ecosysteem zou ook een volgende fase in de adoptie van Web3 ondersteunen. 

Andere opvallende en unieke ontwikkelingen binnen het Cronos/Crypto.com ecosysteem zijn de mega samenwerkingen rondom het project. Mocht je een sportfan zijn dan zal het je vast niet ontgaan zijn. Zo heeft Crypto.com een samenwerking met de Formule 1 weten te krijgen en hebben ze hun naam gekregen op het stadion van de LA Lakers en Clippers. Dit stadion heet nu Crypto.com Arena. 

Helaas waren er ook minder goede nieuwtjes rondom het project. In januari van dit jaar was het platform gehackt en wisten de hackers 4.836 ETH en bijna 444 BTC te stelen. Dit staat gelijk aan ongeveer €30,5 miljoen op het moment dat het was gebeurd. Crypto.com had sinds die haar beveiliging sterk aangescherpt door een extra beveiligingslaag toe te voegen.

Wat kunnen we nog van Cronos verwachten?

Een grote stap voor Cronos is dat zij haar platform ook wilt gaan uitgeven in de Verenigde Staten. Ze zijn hier ook al langzaamaan mee begonnen. Cronos doet dit middels een wachtlijst. In eerste instantie zal het cryptocurrency-handelsplatform enkel beschikbaar worden gesteld voor institutionele investeerders. Later zal deze dienst uitgebreid worden naar iedereen in het land. Dit is natuurlijk een erg grote stap voor het platform aangezien een van de grootste landen ter wereld nu ineens toegang krijgt tot het platform. Dit zal voor een flinke toestroom in gebruikers kunnen zorgen.

Waarschijnlijk kunnen we nog veel meer van het project verwachten aangezien zij, zoals beschreven in recente ontwikkelingen, de afgelopen tijd erg mooie samenwerkingen en sponsordeals hebben gesloten. Het marketingbudget van Cronos lag rond de $1 miljard alleen al in 2021. Dit kan dus alleen nog maar immenser worden in de jaren die komen. Hiermee zullen ze ongetwijfeld nog geweldige dingen mee bereiken.

Marktsentiment en adoptie

Cronos geeft aan in een onderzoek dat ze zelf hebben uitgevoerd dat de cryptocurrency sector nog veel groter kan worden. Op het moment van het onderzoek, november 2021, had deze sector ongeveer 292 miljoen gebruikers. Zij verwachten dat dit er 1 miljard kunnen worden aan het eind van dit jaar.

Verder is een interessant gegeven dat het gebruik van de Crypto.com Visa card met ongeveer 55% is toegenomen over 2020. Online uitgaven stegen zelfs met 117%. Natuurlijk zijn dit wat oudere gegevens echter laat dit wel zien dat cryptocurrencyhouders een manier willen om met hun crypto te betalen. Naarmate er meer cryptocurrencyinvesteerders komen zal deze behoefte enkel nog verder kunnen stijgen. 

Technische analyse

CRO is over de afgelopen 24 uur met ongeveer 3% omhoog gegaan. Over de afgelopen zeven dagen ging het zelfs nog beter. In die periode wist de koers namelijk met ongeveer 6% te stijgen. Cronos staat op het moment van schrijven op de 18e plaats op basis van marktwaarde. Als we naar de grafiek van CRO kijken zien we dat de koers sinds de hard stijging van eind vorig jaar vrijwel alleen nog maar aan het dalen is. Ondanks de geweldige samenwerkingen is de neerwaartse trend ingezet. Toch lijkt het erop dat de koers wat aan het uitvlakken is. Zou dit het moment kunnen zijn dat de koers toch weer omhoog gaat krullen? 

Als we naar de Bollinger bands kijken worden deze ook steeds smaller. Met deze technische indicator is het zo dat als de bands dichter naar elkaar toekomen er een uitbraak aan zit te komen. Als we naar de moving averages (MA) kijken lijkt het erop dat er mogelijk een death cross aan zit te komen. Dit wil zeggen dat de lagere MA, in dit geval de 50 dagen die wordt uitgebeeld door de paarse lijn op de grafiek hieronder, de hogere MA kruist, in dit geval de 200 dagen die door de groene lijn wordt uitgebeeld. Dit is in de theorie een bearish teken. Het zal interessant zijn om te zien welke kant we gaan uitbreken.

Hoe bepaal ik het juiste moment om te kopen?

Overweeg je een positie te nemen in CRO maar weet je niet zo goed wanneer je het best kunt instappen? Vraag het aan een ervaren analist in onze premium omgeving voor leden! Hier worden dagelijks additionele technische analyses gedeeld door verschillende analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier vrij eenvoudig in contact met verschillende analisten en ervaren crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.