In de bitcoin (BTC) marktupdates van Crypto Insiders kwam al vaker naar voren dat het aantal bitcoin wallet-adressen alsmaar blijft groeien. Volgens analysebedrijf IntoTheBlock is het aantal bitcoin adressen inmiddels naar een nieuw record van bijna 40 miljoen gestegen.

Record Holders — The number of addresses holding $BTC continues setting new records.

Bitcoin addresses with a balance reached a record of nearly 40 million.

Even as BTC has remained on a downwards trend in 2022, the network added a total of 888,000 new addresses with a balance. pic.twitter.com/QN4hL13sWH

— IntoTheBlock (@intotheblock) March 14, 2022

IntoTheBlock voegt daaraantoe dat alleen in 2022 al 888.000 nieuwe adressen zijn gecreëerd en dat zelfs met de dalende prijzen en de grote onzekerheid op de markt. Het totaal komt volgens het analysebedrijf momenteel op 39,79 miljoen adressen uit.

Bitcoin aanbod blijft afnemen

Het afgelopen jaar zagen we regelmatig de trend dat kleinere en nieuwe investeerders als eerst uit paniek verkochten wanneer de markten onzeker waren en de bitcoin koers was gedaald. Dat waren juist de momenten dat de whales, investeerders met grote hoeveelheden, begonnen te accumuleren. Oudere investeerders hielden over het algemeen gewoon hun BTC vast.

Analysebedrijf Glassnode spreekt daarom over een “illiquide supply shock.” Het is een indicator ontwikkeld door de jonge analist Will Clemente. Het duidt aan dat steeds meer bitcoin gaat naar adressen die hun BTC vasthouden. Dat duidt aan dat het beschikbare aanbod alsmaar afneemt en dat is een bullish teken zijn voor de koers.

The #Bitcoin Illiquid Supply Shock Ratio, first developed by @WClementeIII, has ticked significantly higher this week.

Illiquid $BTC supply represents coins held in wallets with little to no history of spending. It is now 3.2x larger than Liquid and Highly Liquid supply combined pic.twitter.com/N0xejizRDE

— glassnode (@glassnode) March 13, 2022

Toch zien we de laatste weken wellicht een trendverschuiving plaatsvinden. Het lijkt erop dat het nu juist vooral de kleinere investeerders zijn die accumuleren. Desondanks blijven veel investeerders op de zijlijn staan door de grote onzekerheid.

Dat leidt ertoe dat de laatste weken noch de bulls noch de bears het voortouw nemen met de koers. Bitcoin consolideert nu al een tijdje rond de prijs van $39.000. Daar zal echter op een gegeven moment een einde aankomen en wellicht al snel. Meerdere grote ontwikkelingen staan ons deze week nog te wachten die wellicht aan een uitbraak kunnen bijdragen. Over welke richting bitcoin uit zal breken, zijn de meningen onder de analisten echter sterk verdeeld.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.