Alphastocks heeft de afgelopen weken veel vragen gekregen over de huidige marktcorrectie. Aandelen en crypto’s worden hard geraakt door de stijgende rente, hoge inflatie en onzekerheid op de markt en hierdoor staan veel beleggers flink onder water. Hoe zorgt Warren Buffet ervoor dat hij ‘nooit’ geld verlies? Alphastocks wil je hier meer over vertellen.

De aandelen- en cryptomarkt bevindt zich in een flinke correctie. De grootste en belangrijkste index, de S&P 500 is op moment van schrijven meer dan -16% gedaald van het hoogtepunt. De Nederlandse index, de AEX, is sinds november 2021 bijna -18% gedaald. Warren Buffet zei ooit;

“The first rule of an investment is don’t lose money. And the second rule of an investment is don’t forget the first rule. And that’s all the rules there are.”

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar hoe doet Warren Buffet dit?

Wat is de grootste fout die beleggers maken?

Als je een ervaren belegger vraagt naar de fouten die hij in zijn beleggingscarrière heeft gemaakt, zal iedereen wel spijt hebben van het te vroeg verkopen van aandelen. Onthoud, soms is niets doen het beste. Je hebt dit vast eerder gehoord, maar het is een van de belangrijkste regels van succesvol langetermijnbeleggen.

Bank of America kwam in 2020 met een gekke statistiek.

Bank of America (BAC) keek naar gegevens die teruggaan tot 1930 en het bleek dat als een belegger de 10 beste dagen van de S&P 500 in elk decennium (10 jaar) miste, het totale rendement slechts 91% zou zijn, vele malen lager dan het rendement van 14.962% voor beleggers die de ups en downs wel vasthielden.

Om te parafraseren:

“De beste dagen volgen meestal op de slechtste dagen voor aandelen.”

En onthoud: een aandeel kan maar tot nul gaan, maar het groeipotentieel is oneindig. Het is belangrijk om dat tegen jezelf te blijven zeggen, vooral wanneer je belegigngen onderuit duiken.

Als je je echter oprecht zorgen maakt over de vraag of het bedrijf waarin u hebt geïnvesteerd nog wel hetzelfde is als toen je het kocht, heb ik verschillende artikelen om je hierbij te helpen. Alphastocks heeft 9 andere handige tips om geen, of in ieder geval, potentieel minder geld te verliezen.

9 Tips om geen geld te verliezen

Gebruik geen ‘leverage’, zoals: sprinters of turbo’s.
Beleg niet al je geld in één belegging.
Probeer niet de markt te timen en blijf belegd over langere tijd.
Gebruik geen geleend geld om te beleggen.
Verkoop geen recent gekochte aandelen, omdat ze gelijk dalen in waarde.
Vetrouw niet teveel op de gegevens van analisten.
Verkoop niet in blinde paniek.
Beleg alleen in bedrijven (of andere dingen) die je volledig begrijpt.
Beleg alleen met geld dat je kunt missen op de korte- en/of lange termijn.

Mocht je het perfecte aandeel gevonden hebben, dan heb je een betrouwbare en goedkope broker nodig! De meeste aandelen kun je tegen lage kosten kopen bij DEGIRO of BuxZero.

Dit artikel is geschreven door AlphaStocks. Ben jij benieuwd hoe je jouw beleggingen (crypto, aandelen en edelmetalen) beter kunt tracken? Neem dan een kijkje op AlphaStocks.nl Naast het feit dat je jouw investeringen gratis kunt tracken, lees je er ook uitgebreide aandelen analyses en diverse blogs!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.