De laatste tijd is de overheid in de Verenigde Staten serieuze stappen aan het nemen om de crypto industrie te reguleren. Over het algemeen wordt er niet gevreesd door crypto analisten voor een verbod op bijvoorbeeld bitcoin (BTC), maar dit scenario is niet volledig uit te sluiten. Volgens befaamde investeerder Kevin O’Leary is de kans dat er een bitcoin verbod van de grond zal komen verwaarloosbaar, maar andere experts, zoals Roy Niederhoffer, zien de kansen iets minder positief in.

‘Verbod is onmogelijk’

In een interview met Kitco News liet O’Leary weten dat hij totaal niet verwacht dat de Amerikaanse overheid uiteindelijk zal besluiten om het Bitcoin netwerk te verbieden. Volgens hem zijn de financiële voordelen simpelweg te groot voor een dergelijk verbod. O’Leary stelt dat een ban niet langer een existentiële dreiging is voor het netwerk.

“Er is geen kans dat we Bitcoin gaan verbieden of iets anders dat economisch veelbelovend is in termen van het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor financiële diensten en betalingssystemen,”

De Amerikaanse overheid heeft zelf ook al enigszins gesuggereerd dat een verbod op het moment niet op tafel ligt. Dat geeft natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar het is wel een positief signaal.

De andere kant van het verhaal

Niet iedereen is het met het standpunt van O’Leary eens. Andere experts en analisten geloven dat een verbod absoluut nog tot de mogelijkheden behoort. Een van die experts is de hedge fund manager Roy Niederhoffer. Hij geeft in hetzelfde interview aan dat het kortzichtig is om de kans, al is het een kleine kans, op een verbod volledig te verwerpen. Hij geeft aan dat in een niet al te ver verleden zelfs het investeren in goud verboden was in de Verenigde Staten.

“Er is een kans dat Bitcoin verboden wordt. In veel landen, waaronder de Verenigde Staten, werd het privébezit van goud verboden. Mocht dat echter gebeuren, dan zou het zo’n omgeving van chaos en hyperinflatie zijn dat Bitcoin op dat moment nog meer geld waard zou zijn. Als ze het gaan verbieden, wordt dat het moment waarop je absoluut Bitcoin wilt inslaan.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.