Cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) staan bekend als zeer volatiel met prijzen die regelmatig binnen enkele minuten drastisch fluctueren. Beleggers kunnen meestal niet snel genoeg reageren op deze prijsveranderingen om de optimale handel uit te voeren. Bovendien hebben de meeste handelaren niet de tijd om constant de markt in de gaten te houden. Je zou dan 24 uur per dag zicht moeten houden op de cryptocurrency exchanges.

Één van de meest populairste oplossingen voor dit probleem is het gebruik van zogeheten ‘trading bots.’ Dit zijn instrumenten die automatisch transacties voor je kunnen uitvoeren. Je kunt ermee je handelsstrategieën automatiseren en vereisen meestal geen programmeerkennis. Het enige wat je nodig hebt, is een lijst met assets waarin je wilt handelen en je gewenste instap en uitstapprijzen.

Voordelen van trading bots van KuCoin

KuCoin, één van de grootste crypto-exchanges ter wereld, biedt zijn gebruikers toegang tot dit soort trading bots. De bots van KuCoin zijn 24 uur per dag actief waardoor ze beste handelsmomenten niet missen. Timing is namelijk zeer belangrijk in de handel met crypto en heeft een grote impact op je potentiële winst. De markt draait 24 uur per dag, dus als je optimaal wilt handelen, moet je eigenlijk de hele dag voor je scherm zitten en de koersen observeren. Daar heeft eigenlijk niemand tijd voor, dus is een trading bot een grote uitkomst. De trading bots van KuCoin volgen de hele dag de koersen en kunnen op de juiste momenten posities sluiten.

Daarnaast helpen de bots met je risicobeheer. De trading bots van KuCoin zijn zeer handig voor het volgen en optimaal benutten van marktschommelingen. In een stijgende markt, zullen de bots je helpen om winst te maken aan de hand van verschillende strategieën. Maar ook in een dalende markt kunnen de bots je helpen om je verliezen te minimaliseren en je risico op verlies te verminderen.

KuCoin, ook bekend als de “People’s Exchange,” biedt handel aan voor meer dan 700 verschillende crypto en meer dan 1.200 handelsparen. De exchange kondigt aan dat zijn gebruikers inmiddels al 6 miljoen trading bots hebben gecreëerd.

Vijf verschillende trading bots voor vijf handelsstrategieën

De trading bots van KuCoin ondersteunen nu vijf verschillende handelsstrategieën. Dat zijn Spot Grid, Dollar-Cost Averaging, Futures Grid, Smart Rebalance en Infinity Grid. Lees hieronder verder wat deze inhouden.

KuCoin Trading Bot vergelijking

Spot Grid: passief inkomen verdienen door laag te kopen en hoog te verkopen

De Spot Grid is een van de meest klassieke en meest populaire handelsstrategieën. Het is simpelweg het hoog verkopen en laag kopen in een specifiek prijsinterval. Het is nog altijd een goede strategie om winst te maken in een volatiele markt. Hogere volatiliteit kan zelfs een hoger rendement opleveren.

Verwacht je bijvoorbeeld dat bitcoin in een bepaalde periode tussen $50.000 en $60.000 zal schommelen, dan kun je deze prijzen instellen als het bereik van jouw Spot Grid. Spot Grid is over het algemeen een strategie met een relatief laag risico. Er is echter wel geduld voor nodig. De meeste bots die voor een langere periode draaien, zullen meestal meer winst opleveren.

De Spot Grid heeft twee functies om het nieuwkomers gemakkelijker te maken. De eerste heet AI parameters waarmee je direct de aanbevolen instellingen kunt gebruiken die gebaseerd zijn op de historische gegevens van de crypto.

Daarnaast kun je ook de instellingen van anderen kopiëren, ook bekend als copy trading. Hier kun je met behulp van een ranglijst de instellingen van de grootste verdieners overnemen in maar een paar klikken. Naarmate je meer vertrouwd raakt met het systeem, kun je ook zelf de parameters aanpassen.

Dollar-Cost Averaging: verlaag je gemiddelde instapprijs via voortdurende investeringen.

Dollar-cost averaging (DCA) is een strategie om je totale investering te verdelen over periodieke aankopen. Zo kun je de impact van volatiliteit op de totale inkoop verminderen. Stel je voor dat je bullish bent voor bitcoin over de lange termijn en er 5% van je maandelijkse inkomen aan wilt besteden. Voorheen moest je dit soort investeringen handmatig elke maand doen, maar met de DCA bot gaat dat veel gemakkelijker.

De DCA bot koopt automatisch een bepaald aantal vooraf gekozen tokens met een vooraf ingesteld tijdsinterval. Zo kun je bijvoorbeeld elke dag om 8 uur ’s ochtends $50 aan BTC kopen om langzaam je bezit in BTC te laten groeien. De DCA bot zal dan de gemiddelde instapprijs optimaliseren.

DCA is een oude strategie uit de financiële wereld en werkt het best in het begin van een bull-markt. Je kunt met de DCA bot een doel instellen wanneer je winst wilt nemen. Zodra dit doel bereikt wordt, krijg je een melding of je de winst wilt pakken.

Futures Grid: De Spot Grid voor de futures-markt.

De Futures Grid Bot lijkt op de Spot Grid Bot. Met beide bots kun je een passief inkomen verdienen door automatisch laag te kopen en hoog te verkopen. De Futures Grid Bot heeft daarnaast nog twee unieke kenmerken die beleggers kunnen helpen hun winst te vergroten.

Met de Futures Grid Bot kun je namelijk kiezen of je long of short gaat. Dat betekent dat je ook winst kunt maken in een markt die in een neerwaartse trend zit. Daarnaast wordt ook leverage, oftewel hefboomwerking, ondersteunt door de Futures Grid Bot. Je kunt hiermee het rendement op je winst tot 10 keer vergroten. Houd er rekening mee dat een hoger rendement ook een hoger risico betekent.

Smart Rebalance: laat je portfolio groeien, zelfs als je HODL’t.

De Smart Rebalance bot is een handige manier om je portfolio te beheren. Het is ideaal voor lange termijn beleggers met een divers portfolio. De bot kan beleggers helpen hun rendement te vergroten. Stel, je wilt 40% toewijzen aan BTC, 30% aan ETH en 30% aan KCS. Als je deze tokens simpelweg vasthoudt, dan zullen deze percentages veranderen door de veranderende waarde van de tokens zelf. De Smart Rebalance Bot kan dan je portfolio automatisch terug in evenwicht brengen zodat het voldoet aan jouw verwachtingen. De bot verkoopt de tokens waarvan het percentage is gestegen en vice versa.

Infinity Grid: een afgeleide strategie van Spot Grid

De Infinity Grid bot is ontworpen om te voorkomen dat je stijgingen van crypto “misloopt.” Het is vergelijkbaar met de Spot Grid Bot, maar handelt niet in vaste aantallen, maar in percentages en er is geen bovengrens.

Wanneer de markt stijgt, kan de Infinity Grid Bot ervoor zorgen dat je laag blijft kopen en hoog verkopen. Neem bijvoorbeeld het handelspaar BTC/USDT. Wanneer de crypto-prijzen stijgen, dan zal de bot regelmatig BTC verkopen, maar er ook voor zorgen dat de hoeveelheid BTC equivalent is aan de initiële USDT in je bezit.

Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.