Michael Patryn, de beruchte medeoprichter van de exchange QuadrigaCX, die in 2019 failliet werd verklaard, heeft een erg mooie trade gemaakt op de stablecoin TerraUSD (UST). De stablecoin is hard onderuit gegaan en heeft normaal altijd een waarde van $1.  

Hoe werkt UST?

Maar hoe kan dat dan? UST is een algoritmische stablecoin die 1-op-1 de dollar vertegenwoordigt en doet dit door middel van de cryptocurrency terra (LUNA). Elke UST stablecoin kan omgezet worden naar LUNA en vice versa. Hierdoor is het niet noodzakelijk de stablecoin stabiel te houden door middel van fiat of over-collateralized crypto als reserve. Dit wist echter geen stand te houden nadat veel whales hun LUNA op de markt dumpte. 

UST & LUNA crash

De Luna Foundation Guard, een non-profit organisatie die de UST ondersteunt, werd hierdoor gedwongen om alle bitcoin (BTC) die zij in bezit hadden te verkopen om de UST waarde weer naar $1 te krijgen. Ondanks de moeite is dit niet gelukt. De waarde van UST viel gisteren naar een bodem van $0,69 en daalde vandaag zelfs naar de $0,30. Iets wat een stablecoin niet zou moeten doen.

Toch zijn er slimme koppen zoals Patryn die hier gebruik van wisten te maken. Uit data van PeckShield bleek dat het Ethereum adres dat aan Patryn gelinkt werd verschillende trades heeft gemaakt met UST. 

Patryn’s UST trade

Uit deze data bleek dat hij 2,8 miljoen in tether (USDT) had omgezet in 3,88 miljoen UST op haar laagste punt. UST steeg daarna naar $0,94, waar Patryn weer alles had omgezet naar USDT. Hierdoor wist hij ongeveer $760.000 winst te maken. Daarna heeft hij wat winst overgezet naar de Avalanche blockchain.

Patryn heeft aangegeven in de afgelopen twee jaar ongeveer $80 miljoen winst te hebben gemaakt door investeringen. Deze trade kan dus weer op zijn CV gezet worden. Patryn kwam echter dit jaar nog in het crypto nieuws. Hij zou miljoenen uit het Wonderland (TIME) project, dat volledig is ingestort, weg hebben gesluisd.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.