Ondanks dat de markt op dit moment misschien wat tegenvalt, zijn er zo nu en dan alsnog mooie succesverhalen te vinden. Een zo’n verhaal kwam afgelopen nacht bovendrijven. Een stokoude wallet met 486 bitcoins (BTC) werd namelijk plotseling weer actief!

‘Satoshi-era’ bitcoin wallet

De opmerkelijke gebeurtenis werd opgemerkt door Twitter-account Whale Alert. Dit Twitter-account houdt allerlei grote en opvallende transacties bij en geeft een melding zodra zo’n transactie plaatsvindt. Afgelopen nacht plaatste Whale Alert deze tweet:

“Een slapend adres met 489 BTC (20.242.263 USD) is zojuist geactiveerd na 11,4 jaar (ter waarde van 50 USD in 2010)!”

A dormant address containing 489 #BTC (20,242,263 USD) has just been activated after 11.4 years (worth 50 USD in 2010)!https://t.co/iMaawgLGXd

— Whale Alert (@whale_alert) March 10, 2022

In de afgelopen 11,4 jaar heeft de wallet geen enkel teken van leven gegeven. Het gaat hier om een zogenoemde ‘Satoshi-era wallet.’ Dit zijn wallets die nog uit het tijdperk stammen toen de mysterieuze Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto nog actief was. De wallet werd aangemaakt in 2010. Satoshi verliet de Bitcoin-community in 2011.

Van $50 naar $20 miljoen in BTC

Uit on-chain data blijkt dat de desbetreffende wallet zijn 486 BTC naar een nieuw wallet adres heeft gestuurd. Geen slecht plan aangezien de bitcoins maar liefst $20 miljoen waard zijn. Dat was 11,4 jaar geleden nog slechts ongeveer $50. Geen slechte investering dus!

De grote vraag is of het om een investeerder gaat die doelbewust zijn bitcoins al die tijd heeft vastgehouden. Mocht dit het geval zijn dan heeft de investeerder bijzonder vaste ‘diamond hands.’ Bitcoin heeft in de afgelopen jaren enorme hoogtes bereikt en in ieder geval een deel uitcashen zou op die momenten een aantrekkelijke optie zijn geweest.

Het lijkt aannemelijker dat het om een wallet gaat van iemand die zijn private key weer terug heeft gevonden na al die tijd. Hoe dan ook is de persoon achter de wallet nu een miljonair!

Veilig bitcoin bewaren

De bitcoin miljonair stuurde zijn 486 BTC dus naar een nieuwe wallet, waarschijnlijk uit veiligheidsoverwegingen. Heb jij bitcoin in bezit? Zorg dan dat je deze zo veilig mogelijk bewaart. Lees hier een aantal tips hoe je bitcoin veilig opslaat.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.