Volgens veel bitcoin (BTC) investeerders en analisten ziet het er op de lange termijn behoorlijk goed uit voor de grootste cryptocurrency. Ondanks het feit dat de BTC koers op dit moment aardig onder water staat, verwachten zij in de toekomst dat bitcoin tot grote hoogtes kan stijgen. Een van die mensen is oprichter van BitMEX, Arthur Hayes. Volgens hem is de kans groot dat bitcoin voor 2030 zal zijn gestegen tot boven de $1 miljoen!

‘Doom loop’ goed nieuws voor bitcoin

Voordat het zover is zal er natuurlijk nog een hoop moeten gebeuren. Allereerst moet de huidige economische situatie significant verbeteren. Hayes tekent daarom in een blogpost op de korte termijn een treurig beeld als het op de wereldeconomie en de crypto industrie aankomt. Volgens Hayes heeft beleid van overheden over de hele wereld ervoor gezorgd dat een ‘doom loop’ in gang is gezet.

Hayes voorspelt zelfs dat de economieën in Europa volledig zullen instorten als gevolg. Inflatie in combinatie met de sancties op Rusland kunnen ervoor zorgen dat de Europese economie rake klappen gaat krijgen. Deze implosie zal echter goed nieuws zijn voor bitcoin op de lange termijn, aldus Hayes.

“Helaas (maar gelukkig, als je een van Satoshi’s discipelen bent) is het besluit van het Westen om de grootste mondiale energie- en grondstoffenproducent financieel op te heffen de grootste reclame voor de existentiële noodzaak van Bitcoin in de valuta spaarportefeuille van een overheid.”

Bitcoin naar $1 miljoen

Volgens Hayes zullen landen in grote getalen inzien dat bitcoin toevoegen aan de schatkist wellicht niet zo’n slecht idee is. Sterker nog, Hayes verwacht dat overheden van landen eigenlijk geen keus zullen hebben dan op grote schaal bitcoin inslaan. Ook goud zou in dit scenario erg goed presteren.

De reacties van overheden op de huidige economische situatie zal volgens Hayes aan de grondslag liggen van een bitcoin prijs van $1 miljoen. Deze astronomische bitcoin prijs zou zo vroeg als 2030 al bereikt kunnen zijn als we de voorspelling van Hayes mogen geloven.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.