Meerdere handelsparen van Helium Network Token (HNT) worden op Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld, verwijderd. Scott Sigel, Chief Operating Officer van de Helium Foundation, meldt aan Forbes dat hij niet blij is met de beslissing van van het beursplatform. De uitspraken van Sigel volgen nadat Binance besloot de marge- en spothandel tussen HNT en Binance USD (BUSD) te stoppen.

Helium voldoet niet aan Binance standaard?

Jessica Jung, een vertegenwoordiger van Binance, geeft aan dat de beurs eens in de zoveel tijd alle genoteerde munten doorloopt. Dit doet het beursplatform om er zeker van te zijn dat het aan zijn eigen standaard blijft voldoen. “Als een asset niet aan de eisen voldoet of er verandering in de industrie plaatsvinden, dan verwijderen we de token in kwestie om onze gebruikers te beschermen”, zo sprak Jung tegenover Forbes.

Sigel is verbolgen over de beslissing van Binance en is van mening dat er geen reden is om HNT van het beursplatform af te halen. “Er is niets veranderd aan de integriteit van de HNT en het voldoet nog altijd aan de standaarden van Binance”, aldus een wanhopige Sigel.

“Er zijn talloze beurzen die de token blijven ondersteunen. Wij hopen dat Binance van mening verandert en de HNT handelsparen snel weer tot leven wekt”, zo voegt Sigel toe aan zijn verhaal. Helium is opgericht in 2013 als een Internet of Things blockchain.

Was Binance in de war?

Er gaan geruchten dat Binance in de war was met een andere token die Helium gebruikt om zijn 5G hotspot-netwerk te ondersteunen. Daarnaast is er kritiek op de omzetten van Helium, dat ondanks enkele grote investeringsrondes pas 6.500 dollar per maand schijnt op te brengen, ondanks dat het bedrijf honderden miljoenen heeft opgehaald.

In augustus is Helium ook gepakt op de dubieuze praktijk van het noemen van partners op de website, die vervolgens zelf compleet ontkennen iets met het project te maken te hebben. Het gaat hierbij om e-bike bedrijf Lime en softwarebedrijf SalesForce. Helium heeft deze namen daarna snel van de website afgehaald.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.