Vandaag spreek ik met Harm van Wijk (de eigenaar van beleggen.com) over onder andere hoe hij is begonnen met beleggen, welke rol emoties spelen bij beleggen, wanneer je kan beginnen met beleggen in opties én welke rol crypto kan spelen in onze toekomst.

Opties zijn hefboomproducten en zijn vrij complex, waardoor je goed moet weten wat je aan het doen bent. Bij opties moet je niet alleen bedenken of een koers zal stijgen of zal dalen, maar ook in welke periode deze stijging of daling zal plaatsvinden. Harm raadt de meeste mensen aan om zich eerst te gaan verdiepen in aandelen en dan pas aan de slag te gaan met hefboomproducten. Je moet echt heel goed weten wat je aan het doen bent. Ondanks de complexiteit vind Harm het wel een goed idee om je gedurende je carrière als belegger te gaan verdiepen in opties.

Bullish op crypto

Over crypto is Harm ook bullish. Tot nu toe heeft nog geen enkel fiat geldstelsel het langer volgehouden dan 100 jaar. De Amerikaanse dollar zit ondertussen wel over die 100 jaar heen, maar het is goed mogelijk dat dit geldstelsel op een gegeven moment zal worden vervangen. Momenteel heeft ‘gewoon’ geld veel last van inflatie. Het voordeel van crypto’s zoals bitcoin (BTC) is dat er geen munten kunnen worden bijgemaakt, waardoor de waarde van de munt gelijk blijft. Cryptocurrency ook een manier om controle te houden over je eigen geld, doordat er geen baas is van bijvoorbeeld alle Bitcoins.

Ikzelf ben eind 2019 in de wereld van crypto gedoken en heb me vanaf begin 2020 ook meer verdiept in aandelen. Inmiddels heb ik mijn levensmissie gevonden: een financieel gezond leven voor iedereen. Op mijn Engels- en Nederlandstalige YouTube-kanalen maak ik onder de naam ‘Nesami’ video’s over crypto en aandelen, waarbij ik gebruikmaak van mijn FUFITA-methode: fundamentele, financiële en technische analyse. Als het om crypto gaat, volg ik de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bitcoin, altcoins en NFT’s. Ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen bij het beleggen in crypto en aandelen? Neem dan eens een kijkje op mijn website, of begin meteen met het investeren in jezelf!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.