Het luxe modebedrijf Gucci gaat onder andere bitcoin (BTC) accepteren als betaalmethode in zijn winkels. Dat meldt Vogue Business. Het zal in eerste instantie om een pilot gaan, maar de bedoeling is dat crypto uiteindelijk in alle 111 winkels in de Verenigde Staten geaccepteerd wordt.

Gucci kopen met bitcoin

Eindelijk wordt het mogelijk om met je bitcoin winsten een echt Gucci nektasje, of wat je maar wil, te kopen! Vanaf eind deze maand zal het merk een pilot starten in vijf winkels in de VS. In deze winkels kunnen klanten voor hun producten met crypto betalen.

Klanten kunnen met 10 verschillende cryptocurrencies betalen, waaronder bitcoin, bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH), wrapped bitcoin (wBTC), litecoin (LTC), shiba inu (SHIB) en vijf stablecoins. Wanneer klanten hun Gucci-spullen willen afrekenen ontvangen zij een QR-code als e-mail waarna zij deze binnen hun eigen crypto wallet kunnen gebruiken om de betaling te voldoen.

Het gaat nu dus helaas nog enkel om winkels in de VS. Mocht het echter uitdraaien op een succes dan is de stap naar Europa en de rest van de wereld natuurlijk makkelijker te maken. De CEO van Gucci, Marco Bizzarri, zegt over de stap die zijn bedrijf zette:

“Gucci is altijd op zoek naar nieuwe technologieën die onze klanten een verbeterde ervaring kunnen bieden […] Nu we cryptocurrencies kunnen integreren in ons betalingssysteem, is het een natuurlijke evolutie voor die klanten die deze optie tot hun beschikking willen hebben.”

Gucci gaf eerder al NFTs uit

Gucci is al aardig actief in de web3-wereld. Zo gaf het eerder al verschillende non-fungible token (NFT) collecties uit. Mensen die deze Gucci NFT’s in bezit hebben krijgen allerlei voordelen, zo kunnen zij bijvoorbeeld nieuwe (fysieke) collecties voorbestellen.

Het is overigens niet het enige merk dat de crypto-wereld is ingestapt. Ook Dolce & Gabbana lanceerde al NFT’s op het Polygon (MATIC) netwerk.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.