Bitcoin (BTC) enthousiastelingen hebben hoge verwachtingen van 2024. Het moet de start worden van een heuse bullmarkt, aangedreven door onder andere de aankomende BTC halving en een mogelijke bitcoin beursfonds. Het is uiteraard allesbehalve zeker dat we wederom een grote opwaartse trend voorgeschoteld krijgen, maar analisten van de Amerikaanse vermogensbeheerder Bernstein hebben hoge verwachtingen voor wat er komen gaat.

Bitcoin koersexplosie dankzij beursfonds

Analisten van het in New York gevestigde Bernstein hebben hun hoge verwachtingen voor bitcoin laten doorschemeren in een rapport van afgelopen dinsdag. Onder leiding van Global Digital Senior Analyst Gautam Chugani is een prijsverwachting van 150.000 dollar gedeeld voor 2025.

Bernstein is het eens met het gros van alle crypto-fanaten dat de bitcoin halving, die ergens rond april volgend jaar plaats zal vinden, net als in het verleden de deuren zal openen voor een nieuwe bullmarkt.

Daarbovenop verwacht Bernstein dat de Amerikaanse markt in het eerste kwartaal van volgend jaar een bitcoin beursfonds mag verwelkomen. Een dergelijk fonds biedt vermogensbeheerder de kans om blootstelling te verkrijgen tot bitcoin. Momenteel mogen zij vaak niet in directe vorm in bitcoin investeren.

Bernstein verwacht dat dat in 2028 maar liefst 10 procent van het circulerende bitcoin-aanbod in de richting van deze beursfondsen is verschoven.

Effect BTC halving op miners

Het rapport van Bernstein ging verder ook nog in op de aankomende BTC halving en in het bijzonder het effect op de miners. De analisten schrijven dat het belangrijke evenement de ‘’verliezende miners’’ zal dwingen om te worden ‘’weggespoeld’’, wat de weg vrijmaakt voor grote winsten voor de overlevende miners.

De halving zal de block reward voor miners halveren van 6,25 naar 3,125 BTC. Dit betekent simpelweg dat de omzet van miners met 50 procent wordt gereduceerd, waardoor de productiekosten per bitcoin verdubbeld worden.

De Amerikaanse bankgigant JPMorgan sprak enkele weken geleden ook al de verwachting uit dat de hashrate, ofwel de totale rekenkracht van het Bitcoin netwerk, een daling van 20 procent zal ondergaan na de halving. Voor de overgebleven miners zou deze grote leegloop betekenen dat zij makkelijker bitcoins kunnen delven.

Het bericht Grote vermogensbeheerder voorspelt 142.000 euro bitcoin koers in 2025 verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.