Crypto exchange OKX heeft de afgelopen twee maanden een recordbedrag van zijn eigen crypto OKB geburnt, oftewel permanent vernietigd. Tussen 1 maart en 31 mei zijn er ongeveer 5,5 miljoen OKB tokens met een verbazingwekkende waarde van zo’n $258 miljoen uit de omloop gehaald. 

Recordbedrag aan crypto geburnt

De exchange burnt tokens in rondes van twee maanden aan de hand van hun Buy-Back & Burn programma. Volgens OKX’s rapport is er sinds 2019 een totaal aan 64 miljoen OKB geburnt. Van de starthoeveelheid van 300 miljoen OKB zijn nu nog 236 miljoen over. De hoeveelheid OKB die er de afgelopen twee maanden is verbrand is geen recordaantal, maar het bedrag waar het aan gelijkstaat wel. Tussen juni en september 2019 zijn er 6,1 miljoen OKB tokens verbrand, echter stond die hoeveelheid toen gelijk aan een waarde van $14,6 miljoen. 

De tokens zijn verplaatst naar een wallet waar niemand bij kan. De tokens zijn dus permanent uit omloop, oftewel geburnt. Coin eigenaren doen dit vaak om de inflatie van een cryptocurrency te voorkomen. Vaak gaat het burnen van tokens zelfs gepaard met een stijging in de koers. Dat is momenteel nog niet het geval, maar de markt wordt dan ook geteisterd door ander crypto nieuws.

Exchange tokens in de problemen

Exchange tokens hebben het de afgelopen tijd moeilijk nadat exchanges Binance en Coinbase zijn aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC). De exchange token van Binance, BNB, zakte na de aanklacht van $286 naar $235 in enkele dagen. Ook OKB heeft hier last van en daalde van $46 naar $41 deze week.

OKX kwam eerder in het nieuws toen het eind november 2022 zijn reserves onthulde na het FTX drama. De exchange maakte bekend dat het over $7,2 miljard aan reserves beschikt. Ruim voldoende dus om alle klanten te kunnen voorzien. Het bedrijf claimde destijds dat het de grootste hoeveelheid aan ‘clean’ reserves heeft van alle crypto exchanges. Dit houdt in dat de reserves puur uit valuta en cryptocurrency bestaan die niet bij de exchange zelf horen. Onder hun reserves valt OKB dus niet.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.